Política

Sebastià Domènech

Candidat PP a Reus

“Tornarem a estar al govern de Reus”

El PP afronta uns comicis en què es preveu que serà molt difícil repetir uns resultats històrics com els del 2011

Vol reduir sous dels regidors i els càrrecs de confiança per crear ocupació

PACTES
“Estem oberts a qualsevol pacte que deixi de banda Tarragona, Barcelona i Madrid”
LIDERATGE
“Ha quedat demostrat que tenim una forta democràcia interna al partit”
PROCÉS
“Tenim dades que a Reus la majoria de gent se sent tan catalana com espanyola”

T ot i ser regidor des del 2003, Sebastià Domènech afronta el repte de ser alcaldable per primer cop a Reus. Amb el bagatge d'un mandat en què el PP ha trencat la maledicció de ser l'única força que no havia governat mai a Reus i amb l'experiència d'un govern truncat per la seva expulsió, esperen repetir els resultats passats.

Creuen que podran revalidar els bons resultats del 2011?
El 2011 vam aconseguir un dels millors resultats, ja que vam sobrepassar el 16% dels vots i millorar fins als sis els quatre regidors que històricament repetíem. També es va demostrar la voluntat de canvi de la ciutadania de Reus, que va decidir que CiU i el PP els gestionessin. Aquest maig obtindrem també un molt bon resultat i estem convençuts que tornarem a estar al govern de la ciutat, i per què no, inclús assolir l'alcaldia.
Pensa que la ciutadania ha entès el canvi de lideratge del PP?
Es critica als partits polítics que no tenim democràcia interna i no canviem lideratges. Ha quedat demostrat que tenim una forta democràcia interna i que són les bases del partit les que decideixen qui i com ha d'estar al capdavant dels projectes i, en aquest cas, el grup municipal va optar per un canvi de portaveu perquè es va voler donar un gir a la política feta mentre s'havia estat en el govern, i perquè passés a liderar-la un servidor a l'oposició.
Quins són els principals eixos programàtics que destacaran?
Tres eixos: l'econòmic, empresarial i turístic; l'urbanisme i les infraestructures, i l'atenció a les persones. L'atur a la nostra ciutat no està seguint la trajectòria a la baixa i pensem que hem de donar més peu als empresaris, que són els veritables protagonistes, i també al turisme a la nostra ciutat, ja que tenim unes instal·lacions de primer ordre en l'àmbit esportiu que poden ser fonamentals per rebaixar la taxa d'atur. Renunciarem als sous per cobrar només per assistència, la qual cosa representarà un estalvi del 50%. També reduirem al 50% els sous dels càrrecs de confiança. L'estalvi seria d'uns 300.000 euros l'any, que destinarem íntegrament durant els quatre anys a plans d'ocupació. Urbanisme i infraestructura també serà un eix molt important perquè plantejarem fer un urbanisme progressiu, ja que ens estem trobant que el nucli antic de la ciutat s'està tornant a deshabitar. El tercer eix, que els reusencs siguin el centre d'atenció del govern local.
Han estat en el govern per primer cop. Com ho valoren?
Molt positivament. Aquesta vegada per primer cop ens presentem amb una gestió de tres anys i mig al govern i, a més, ha estat una gestió molt ben valorada de tots els regidors. Hem estat gent propera, que ens hem preocupat dels problemes reals dels nostres veïns i també amb grans dificultats econòmiques. Dintre de les greus dificultats econòmiques s'han pogut fer moltes coses i, sobretot, s'ha estat molt a prop dels nostres veïns. Això, en les properes eleccions, també tindrà un reflex a les urnes.
Estan oberts a qualsevol possible pacte o, després del trencament del govern del 2014, hi posen condicions?
Estem oberts a qualsevol pacte que sigui de ciutat i deixi de banda Tarragona, Barcelona i Madrid, ja que ens presentem a les eleccions municipals per treballar pels veïns i veïnes de Reus. Sí que és veritat que hi haurà algú que estarà més a la cua per la seva actuació passada.
Com afrontaran unes eleccions marcades pel procés sobiranista?
Tenim dades que a Reus és majoria la gent que se sent tan catalana com espanyola i s'equivocarà qui afronti aquestes eleccions desviant l'atenció del que són, unes municipals.
Preveu la possibilitat que l'anterior alcaldable, Alícia Alegret, tanqui la llista?
En principi no s'ha posat damunt la taula. Aquesta possibilitat no la dono ni per oberta ni per tancada.

Un alcaldable experimentat

Sebastià Domènech (Reus, 1959). Pare de dos fills. Ha desenvolupat la seva carrera professional dins una empresa multinacional elèctrica. Vinculat a diferents entitats i associacions de la ciutat, especialment amb la Setmana Santa reusenca. Regidor des de l'any 2003.

Ha estat president local del Partit Popular a Reus i, actualment, és secretari general a la demarcació, alhora que diputat provincial. Entre el 2011 i el 2014 va ser tercer tinent d'alcalde, regidor de l'àrea d'Esports i president d'Aigües de Reus.

judit fernàndez



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Quatre mesos per renovar la senyera esparracada del castell de Montjuïc

Barcelona

Bagué denuncia de nou el retard del desdoblament de la N-260

besalú / figueres
àfrica

Sud-àfrica vota amb la incertesa de si l’ANC reeditarà la majoria absoluta

barcelona
argentina

Primera crisi de govern del president argentí Javier Milei

barcelona

SOM-HI-ERC demana que la piscina es gestioni amb prestació de serveis

santa coloma de farners
Guerra a Gaza

Israel acusa Sánchez "d'incitar al genocidi del poble jueu”

barcelona
guerra a gaza

Els tancs israelians arriben al cor de Rafah

barcelona
guerra a gaza

Espanya reconeix oficialment l’estat de Palestina

barcelona
Daniel Sirera
President del grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona

“El vet a Colau ha repercutit en tota la política catalana”

Barcelona