Política

JORDI CERVERA

CANDIDAT D'ARA REUS

“No s'ha de votar els que incompleixen la seva paraula”

Ara Reus, partit municipalista nascut fa quatre anys, reclama el seu espai en la política local després d'entrar amb dos regidors el 2011

L'alcaldable proposa un programa de ciutat i una anàlisi dura amb la gestió de Pellicer

Cas Innova
“Amb presumpció d'innocència, però s'ha d'arribar fins al final i no amagar
el cap sota l'ala”
Economia local
“El repte de Pellicer era Metrovacesa, l'hospital i la fira de mostres. Ha fracassat en els tres àmbits”
Procés sobiranista
“Estem a favor del dret a decidir i el votant dirà. No fugim del tema, però som un partit de Reus”

Jordi Cervera, portaveu d'Ara Reus, afronta els comicis després de quatre anys a l'oposició, tot i haver donat suport al govern en dos moments clau: la reestructuració d'Innova i l'aprovació del pressupost del 2015. Cervera no té “res en contra” de l'alcalde, Carles Pellicer, des d'un punt de vista personal, però opina que políticament no ho ha fet bé.

Com valora el mandat, marcat pel pacte entre CiU i el PP?
L'endemà de les eleccions ja vam dir que era un pacte antinatural. La ciutat volia un canvi d'alcalde, però no un pacte entre CiU i el PP. S'ha demostrat que no era un acord de ciutat com ho venien ells. Ha estat Ara Reus la formació que ha fet un veritable vot de ciutat, amb la llei LRSAL i el pressupost.
L'alcalde destaca la recuperació econòmica. Hi està d'acord?
En l'últim ple, vaig preguntar a l'interventor sobre el deute: 330 milions d'euros, dels quals 52 milions són diners que ens deu la Generalitat. No vull dir que l'alcalde és un mentider, però falta a la veritat. La ciutat es troba en un estat molt greu, el dia 27 de març s'ha d'aprovar la renovació del crèdit de 35 milions d'euros de l'hospital i una pignoració que no podem fer desaparèixer. La ciutat està en alerta màxima.
En quins temes creu que Reus ha perdut pistonada?
Vaig dir a l'alcalde que el seu repte era continuar Metrovacesa i fer funcionar l'hospital de Sant Joan i la fira de mostres. Ha fracassat en les tres coses. L'alcalde que surti, que serà Jordi Cervera, anirà a veure empreses, perquè no s'ha fet, farà funcionar l'hospital, l'omplirem. Hem de tornar a empènyer la ciutat.
Amb més incentius fiscals?
És necessari i no s'ha fet, malgrat la quantitat de propostes que hem portat en aquest sentit. Van dir que posarien un CAP a l'antic hospital i no ho han fet. No es viu intensament la ciutat i no saben els problemes reals. L'alcalde és un jugador de rugbi, tira la pilota endavant i ja ho arreglarà algú. El repte del nou alcalde és fer funcionar unes infraestructures que ja tenim.
Què opina de la constant judicialització de la política durant aquest mandat?
És un tema que hauria d'haver portat l'alcalde, després dels dos informes de secretaria i intervenció, en els casos del Tecnoparc i de Josep Prat i Carles Manté. Ho vam portar al jutjat i el magistrat ha cregut que calia estirar el fil. La vergonya és que Pellicer s'hagi hagut d'afegir a dues denúncies. Alguns diuen que això embruta la ciutat, però escolti, amb diners del poble no es pot fer el que s'ha fet. Amb la presumpció d'innocència que calgui, s'ha d'arribar fins al final, i no amagar el cap sota l'ala.
El 24-M hi pot haver una gran fragmentació del vot a Reus. Com els pot afectar a vostès?
Sóc optimista. Ara Reus ha fet molt bona feina i passi el que passi l'alcalde serà en Jordi Cervera, per treballar per la ciutat.
Però creu que altres formacions minoritàries li poden restar vots?
Nosaltres ens mirem a nosaltres. Quan ens diuen si som un partit de dretes o d'esquerres... Nosaltres som de Reus, és l'únic color que portem.
La campanya estarà marcada pel procés sobiranista. En farà campanya vostè?
Estem a favor del dret a decidir, que el votant digui. No portarem al programa la independència, així ho vam comunicar quan ens van trucar d'Òmnium. No fugim del tema, però nosaltres som un partit de Reus.
Ha criticat molt Pellicer, però podria pactar amb ell?
El dia 24 a la nit mirarem els resultats i Ara Reus serà responsable. Cervera serà l'alcalde i ja veurem amb qui pactarà. Pellicer ha promès molt, a molta gent, i no ha complert. Crec que no s'ha de votar els que incompleixen la seva paraula i l'alcalde ha incomplert un pacte polític, subvencions, etc.

Nedant en aigües remogudes

Judit Fernández

Jordi Cervera, nascut a Reus el 1960, s'ha impregnat del seu esperit de nedador a l'hora de capbussar-se en la política municipal. Banquer de professió i regidor de CiU, anteriorment, en les passades municipals es va obrir camí liderant una formació de nova fornada: Ara Reus. El 2011 va entrar amb dos regidors, acompanyat de Cori Fargas. A la tasca municipal, hi han afegit la judicial, amb el cas Innova, que ha acaparat bona part de l'actualitat reusenca dels darrers anys.

judit fernàndez



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia