Política

JOAN PLANA I SAGUÉ

CANDIDAT D'ERC A ROSES

“Si algun partit diu que té solució per al ‘top manta', menteix

Assegura que tenen capacitat per competir amb els grans

Diu que Roses necessita un repensament del model econòmic

Va néixer a Roses l'any 1990. És historiador i ara mateix cursa un grau de comunicació cultural a la UdG. Ha participat en projectes de cooperació internacional al Marroc i també a El Salvador.
LLUÍS SERRAT

Diu que es presenta per guanyar les eleccions i que tot el que no sigui guanyar les eleccions: “Ens pot deixar contents però no satisfets.” Assegura que si en les últimes eleccions ERC no va tenir llista pròpia –es va presentar com a Gent pel Poble i no va sortir– això va ser una excepció i no la norma. “És evident que ERC havia de tornar a Roses i havia de fer candidatura”, diu.

I amb la candidatura que presenteu arribareu a l'Ajuntament?
Estem molt contents de la candidatura que hem fet. Crec que és molt més potent del que històricament havia tingut capacitat de fer Esquerra a Roses; hem aglutinat gent molt diversa, de diferent procedència i edat. És una candidatura en la qual treballem des de fa dos anys i que compleix la condició que ens vam posar, que era presentar-nos si teníem capacitat per competir amb els grans. I la tenim.
Quins són els seus principals projectes?
El projecte que volem explicar gira al voltant de quatre eixos bàsics i a l'entorn d'aquests eixos s'acumulen totes les propostes. El primer és el cohesionador i social, perquè Roses té un nivell de cohesió extremadament baix i no té un projecte que uneixi tothom. És per això que, tot i que no serà senzill, intentarem implantar un projecte de municipi amb el qual es pugui sentir identificat més o menys tothom. ERC, a més, és un partit amb sensibilitat progressista i social i, per tant, prometem que la lluita contra l'exclusió i la injustícia serà la base de la nostra política i que amb les eines que tenim i amb les que ens deixin intentarem solucionar tots aquests problemes.
I el segon eix?
El segon és que Roses necessita un repensament del seu model econòmic, que creiem que està estancat. El que hem de fer és recuperar aspectes molt perduts, com ara la innovació, la recerca de talent i la competitivitat i s'ha de motivar que el conjunt del municipi avanci cap a la modernització.
I això lliga amb el turisme?
Sí. El model turístic de Roses es basa en la badia i, tot i que sens dubte és l'atractiu més important, queda coix. Hem de saber explicar a la gent que Roses té dos parcs naturals molt extensos i hem d'apostar fort pel patrimoni històric de la població, a través del qual es pot fer un viatge per tota la història de Catalunya o de la humanitat, i l'Ajuntament ha de fer tasques de promoció o d'organització de l'oferta gastronòmica de Roses, o conjuntament amb altres municipis de la zona que comparteixin característiques.
I els altres dos eixos?
El tercer és l'eix participatiu, perquè els veïns no participen en les decisions del municipi. I el quart és que, si guanyem, Roses ha d'estar a l'avantguarda del procés sobiranista i, per tant, el primer ajuntament de la República Catalana ha de ser Roses.
El ‘top manta' s'ha convertit en un problema greu a Roses.
Al darrere del top manta hi ha un drama social, i plantejar la idea que un ajuntament, per si sol, pot resoldre un tema que és estructural i social i que acaba derivant en el top manta és irreal. Els ajuntaments no tenen eines per eradicar-lo per si sols, i si algun partit o candidatura es presenta dient que ells han trobat la solució per solucionar el top manta al municipi de Roses, menteixen. És perillós frivolitzar amb aquest tema i nosaltres creiem que no hi ha cap solució màgica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els ministres d’Exteriors de la UE reclamen Netanyahu que obeeixi el TIJ

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu qualifica “de tràgic incident” l’atac que ha matat mig centenar de persones a Rafah

barcelona
guerra a gaza

L’ONU veu “horrorosa” la mort “massiva” de dones i nens al camp de Rafah

barcelona
guerra a gaza

Almenys 50 morts en l’atac israelià a la “zona segura” de Rafah tot i l’ordre del TIJ

barcelona
guerra a gaza

Un soldat egipci mor en un tiroteig amb forces israelianes prop de Rafah

barcelona
POLíTICA

ERC perfila l’equip que pilotarà les negociacions

barcelona
Europa

Lituània vota per la continuïtat i reelegeix com a president Nauseda

barcelona
memòria democràtica

Caldes de Montbui obre una oficina d’atenció a les víctimes de l’espoli franquista

Caldes de Montbui
guerra a europa

Sánchez es compromet amb Zelenski a donar a Kíiv 1.129 milions en armes

barcelona