Política

ANTONIO BALMÓN

ALCALDE I CANDIDAT DEL PSC A CORNELLÀ

“Hem treballat per pal·liar la crisi i alhora defensar la ciutat”

L'alcalde de Cornellà defensa la feina feta durant els 30 anys de governs socialistes a la ciutat

La lluita contra la pobresa i l'exclusió social, els principals èxits d'aquest mandat marcat per les retallades econòmiques

ESPAI PÚBLIC
“Volem transformar Cornellà en un gran parc natural de convivència”
ALIANCES
“Facilitarem
un nou espai de consens polític independentment del resultat”
MESURES SOCIALS
“No hi ha a Espanya cap altre ajuntament que contracti tanta gent en un pla d'ocupació”

Antonio Balmón i el PSC, partit que ha governat la ciutat des del 1985, es proposen un altre mandat tot mantenint les polítiques socials i iniciant una transformació de l'espai públic.

Després de 30 anys al poder, què més pot aportar el PSC?
Al poder, no hi hem estat. Hem estat al govern de la ciutat i l'hem transformat, que és molt diferent. Per l'Ajuntament han passat moltes generacions que han permès aquesta transformació i ara n'hi ha una de nova que incorpora una nova proposta.
Parli'ns d'aquestes propostes.
Hem treballat molt per mirar de pal·liar les conseqüències de la crisi i, a la vegada, defensar la ciutat. No hi ha cap ajuntament a Espanya que contracti tanta gent en un pla d'ocupació, ni cap altre que hagi fet una aliança per evitar desnonaments. I la ciutat de Cornellà ha enfortit els seus equipaments i ha tingut més inversió i creixement.
L'atur, del 17%, és la preocupació més gran dels ciutadans, segons l'enquesta municipal.
És normal, i hem intentat donar resposta a les famílies en situació de vulnerabilitat social. Hem contractat 500 persones enguany i ja hem gastat dos milions en plans d'ocupació.
Com ho han pogut fer ara que els ingressos estan baixant?
Amb les previsions pressupostàries per a inversions que al seu dia vam fer. I hem demanat a la gent més aportacions amb una fiscalitat limitada per l'IPC. D'altra banda, les inversions més importants d'aquests quatre anys han estat finançades per la Diputació i l'Àrea Metropolitana. Els recursos propis, els hem destinat a la gent, a fer contractacions i a duplicar la nostra despesa social.
Què plantejarà el programa electoral del PSC?
Tres eixos importants: un primer basat en la cultura, l'educació i el coneixement; un altre que vol transformar Cornellà en un gran parc natural de convivència i defensa de l'espai públic, i un tercer, la política contra la pobresa. I, a més, atreure noves inversions per estimular l'activitat econòmica. Tot això, fent-ho amb grans aliances, si poden ser polítiques millor, però sobretot cíviques i socials.
Un parc natural, Cornellà, al mig de l'àrea metropolitana?
Un cop dotada la ciutat d'una quarantena d'equipaments, arriba el moment de transformar l'espai públic amb el comportament d'un parc natural: que hi hagi més presència de la natura i del comportament cívic. Hi ha gent que vol fer esport al carrer, que vol llegir i caminar... i tenir més espais verds. En els últims cinc anys hem triplicat la presència de la natura i ara estem en la condició de reforçar aquesta relació.
Parlem de més parcs, de recuperar espais al riu?
Parlem de reformar avingudes i recuperar espais que s'han perdut. L'avinguda dels Alps té cinc carrils i això ja no té sentit. Hem fet una primera remodelació i ara volem incorporar més presència de la natura. Amb Cornellà Natura volem reaprofitar espais que han de tenir una nova funció social construint consensos amb ciutadans, tècnics i polítics.
En les aliances polítiques del PSC ha destacat la d'ICV-EUiA.
Hem tingut acords pel que fa al pressupost, de projectes, crec que ha estat una bona manera de mantenir les dues personalitats i alhora trobar espais de consens. Facilitarem un nou espai de consens polític independentment del resultat.
Amb tothom?
Hem de recordar que ERC aquest mandat no ha entrat a l'Ajuntament i, malgrat això, li vam oferir fer un seguiment de la gestió municipal i són en el consell d'administració de les empreses municipals. Mantindrem aquesta conducta de consens, perquè una ciutat de consens evita les discrepàncies.
Preveu un canvi en el panorama municipal?
N'hi haurà, amb tota probabilitat, perquè és el que decidirà la gent.

Un pilar del PSC a Catalunya

Adrià Gala

Regidor de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat des del 1987 i alcalde des del 2004, Antonio Balmón (1960) és un dels ‘barons' del socialisme a Catalunya, partit al qual es va enrolar a principi dels vuitanta. A més de dirigir la seva ciutat, Balmón també és vicepresident executiu des del 2011 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i membre de l'executiva nacional del PSC. És un gran amant de la lectura –a la taula de l'alcaldia s'amunteguen novel·les d'autors eslaus– i de la cuina a foc lent.

juanma ramos



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els ministres d’Exteriors de la UE reclamen Netanyahu que obeeixi el TIJ

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu qualifica “de tràgic incident” l’atac que ha matat mig centenar de persones a Rafah

barcelona
guerra a gaza

L’ONU veu “horrorosa” la mort “massiva” de dones i nens al camp de Rafah

barcelona
guerra a gaza

Almenys 50 morts en l’atac israelià a la “zona segura” de Rafah tot i l’ordre del TIJ

barcelona
guerra a gaza

Un soldat egipci mor en un tiroteig amb forces israelianes prop de Rafah

barcelona
POLíTICA

ERC perfila l’equip que pilotarà les negociacions

barcelona
Europa

Lituània vota per la continuïtat i reelegeix com a president Nauseda

barcelona
memòria democràtica

Caldes de Montbui obre una oficina d’atenció a les víctimes de l’espoli franquista

Caldes de Montbui
guerra a europa

Sánchez es compromet amb Zelenski a donar a Kíiv 1.129 milions en armes

barcelona