Política

Renovació d'alcaldables a Bescanó

Pere Lluís Garcia serà el candidat de CiU, i Moisès Ortega, el d'ERC

Els dos grups que formen actualment el ple de Bescanó, CiU i ERC, presenten candidats nous a les eleccions de maig. Per la banda de la federació nacionalista, l'alcaldable és Pere Lluís Garcia. Durant aquest mandat ha desenvolupat les tasques de regidor responsable de les àrees de Medi Ambient, Noves Tecnologies i Promoció Econòmica del govern presidit per Xavier Soy. De 42 anys d'edat, és fill de Bescanó i viu a Montfullà, un dels pobles del municipi. Està casat i té dos fills, i de professió és enginyer tècnic industrial. Té despatx professional propi. El nou alcaldable diu que ha acceptat encapçalar la llista “per il·lusió, i per estimació a Bescanó”. Afegeix, però, que si accedeix a l'alcaldia “serà tot un repte substituir l'alcalde [Soy]”. Al final d'aquest mandat farà vint-i-vuit anys que Soy és alcalde. Garcia diu que ja tenen configurada la llista que l'acompanyarà a les eleccions. Diu que serà una llista “renovadora, i formada per gent jove, molt preparada”. Tot just dijous passat es va donar a conèixer a la militància que Garcia seria el cap de llista. Serà presentat el 8 de març al casal d'avis a les 11.30 h. L'acompanyaran en la seva presentació pública l'alcalde Soy i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

El candidat d'ERC

Per altra banda, el 13 de febrer ERC va presentar, acompanyat de l'eurodiputat d'ERC Josep-Maria Terricabras, el seu candidat a l'alcaldia. Es tracta de Moisès Ortega, empresari de la construcció, que farà 40 anys el proper octubre. Va entrar de regidor per Entesa per Bescanó (EpB-AM) el 2007 i ha estat sempre a l'oposició des d'aleshores. Ha estat vicepresident de l'associació Jovent Alternatiu de Bescanó (JAB), a banda de col·laborar també amb altres associacions i entitats del municipi. És membre de l'ANC i ha estat relacionat amb el món de l'esport del poble, com a jugador i entrenador de futbol, i va ser membre de la junta del Club Esportiu de Bescanó. Ortega substitueix Anna Garriga al capdavant de la llista electoral dels republicans.

El ple de Bescanó el configuren onze regidors. Set són de CiU i els altres quatre, d'Entesa per Bescanó- AM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA