Política

Canvi de candidats a l'alcaldia de Porqueres

Francesc Castañer i Susanna Bazan seran els caps de llista dels independents i de CiU

Cares noves al capdavant de les dues llistes que es presentaran a Porqueres: Francesc Castañer serà el candidat dels independents (IdP-AM) i Susanna Bazan serà la de CiU. El primer pren el relleu de Salvador Ros (alcalde des del 2007), i la segona, el de Josep Juscafresa. Els anteriors alcaldables podrien ocupar un lloc a la llista, però de manera testimonial.

Castañer (Banyoles, 1984) és l'actual regidor d'Urbanisme i Serveis. En aquest cas, el canvi de candidat ja estava previst, atès que Ros havia anunciat que no ocuparia el càrrec d'alcalde més de vuit anys. Al nou alcaldable se li presenta el repte de mantenir l'hegemonia d'IdP, ja que aquesta formació vinculada a ERC governa Porqueres des del 1995. Enginyer tècnic industrial, Castañer no milita en cap partit nacional –sí que és un dels veterans d'IdP–, i té força experiència en el govern local, ja que en forma part des del 2003. Fins a l'anterior mandat va ser el responsable de Joventut i Festes. En l'acte de la seva presentació com a alcaldable, va anunciar un programa electoral de continuïtat a base de potenciar el caràcter comarcal d'alguns dels equipaments i serveis del municipi. Els principals objectius que ha d'afrontar el consistori a curt termini –avança Castañer– són precisament el creixement moderat dels equipaments (el més destacat serà la construcció, per fases, de la piscina municipal) i vertebrar la vialitat amb l'obertura del carrer d'Isaac Albéniz. Quant a la resta d'integrants de la llista, des d'IdP han recalcat que la candidatura estarà “oberta a tothom”.

De la seva banda, la persona que encapçalarà la llista de CiU, Susanna Bazan, en els darrers comicis va ocupar el lloc número cinc de la candidatura. Bazan, nascuda a a Barcelona fa 39 anys, és diplomada en ciències empresarials i presidenta del Club Patinatge Artístic de Porqueres. L'alcaldable ha anunciat un programa electoral basat en dos grans eixos: d'una banda, l'ajuda a les famílies afectades per la pèrdua de llocs de treball que –afirma– s'ha registrat a Porqueres en els darrers anys; i, de l'altra, el foment de la participació dels veïns dels set pobles que formen el municipi a l'hora de decidir les actuacions a fer-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona