Política

L'ANÀLISI

Tres passos per davant de la legalitat (no al sud de Despeñaperros)

La moviola socialista avança a una velocitat tan frenètica que els seus dirigents ni tan sols arriben a ser víctimes de l'hemeroteca, perquè el tall de veu o la frase que els persegueix és massa recent com per haver viatjat al cementiri dels diaris. Mentre Pedro Sánchez exhibia la seva ètica fulminant al madrileny Tomás Gómez per la sospita que en el futur hagi de respondre del sobrecost del tramvia de Parla –per ara sense la mínima taca de corrupció–, el PSOE es va veure sacsejat ahir per la imputació que va dictar el Suprem dels exbarons andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán pel frau dels ERO.

La imputació dels factòtums andalusos va dirigir les mirades cap a Sánchez. “La política ha d'anar tres passos per davant de la legalitat. Ser exemplar no és només complir la llei, sinó fer política des de la moralitat més exigent”, deia dimecres el líder del PSOE. “Nosaltres netegem, el PP tapa”, afegia diumenge a Barakaldo (Biscaia).

L'ostentació de la força i del llistó ètic de Sánchez, però, era alhora un dard a Rajoy i un llindar marcat a la presidenta andalusa i rival no declarada al PSOE. I per això Díaz responia parlant només d'ella i recalcant el jo. “Jo vull dir el que jo faré a Andalusia: qualsevol persona que resulti imputada pel Suprem o pel TSJA haurà de deixar l'escó.” I l'abrupta realitat de les imputacions va arribar ahir i va inaugurar els jocs malabars. “En el moment que hi hagués una crida a judici oral es demanarà la renúncia. No tenim cap temor, més aviat el contrari”, va aventurar el portaveu al Congrés, Rafael Hernando. Era l'intent d'assajar una síntesi al nord i al sud de Despeñaperros, allà on els “tres passos per davant de la legalitat” no sempre coincideixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona