la crònica

Una o dues veus, al PSC de Figueres?

La futura instal·lació del col·legi privat Montessori a Figueres torna a provocar discrepàncies polítiques. Si fa unes setmanes va portar problemes entre dos dels socis del govern (PSC i CiU), ara ho fa entre les files socialistes. Han escenificat aquest distanciament, que de fet ja existia, un grup d'exregidors lligats als governs de l'exalcalde socialista Joan Armangué i fins i tot ell mateix, que ha tornat a la palestra amb un article –publicat al seu bloc i a l'Hora Nova– en què es posiciona en contra que aquesta escola s'instal·li en uns terrenys públics. Sota el títol «No és això, companys, no és això», Armangué demana als regidors del govern, del qual forma part el PSC, que «defensin els interessos generals de la ciutat» i els retreu que «el dret a una ciutat educadora no es defensa destinant terrenys públics per a una escola privada d'elit».

La direcció actual del PSC –per obra del secretari d'organització, Ivan Lavado, ja que el regidor Pere Casellas va evitar fer declaracions– respon a Armangué que l'executiva va aprovar la proposta del Montessori per unanimitat i que la nova direcció pren les seves pròpies decisions. Tot i això, admet que ha estat una proposta del seu soci de govern (CiU) i que no és l'opció que més els agrada, encara que defensen que revertirà en els alumnes de l'educació pública. Lavado recalca que Armangué és una persona a qui respecten perquè va ser important per al PSC «en el passat» però remarca, amb un símil, que «ningú pregunta a Núñez pel fitxatge d'Ibrahimovic». Asseguren que no li donen més importància al que consideren «un comentari personal», i que al PSC de Figueres «només hi ha una sola veu», però el cert és que no és la primera vegada que Armangué critica el PSC que lidera Pere Casellas. Ja ho va fer el febrer del 2008, quan va criticar el pacte amb CiU, acusant Casellas d'haver-lo «traït» i d'actuar «per ambició i poder». Hi ha una, o dues veus, al PSC de Figueres?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.