Política

JOSEP M. VIDAL

ALCALDE DE LLAMBILLES (CIU)

“Al gener esperem tenir noves sobre la variant”

“Ens han confirmat que passat festes hi haurà una reunió en què es prendrà una decisió per resoldre les cues”

“Llambilles s'havia convertit en un poble dormitori en què la gent no participava. Ho hem capgirat: s'ha revitalitzat la vida social i l'orgull de ser llambillencs”

Continuar el projecte.
Josep M. Vidal va estrenar-se el 2011 en la política. Aquests quatre anys li han servit, diu, per fer endreça al consistori i al poble. Tornarà a ser el candidat de CiU a les municipals, al maig, amb l'afany de repetir en l'alcaldia i de poder dur a terme els projectes que té a la ment.
Es pot mancomunar molt més, i aquest és un dels objectius per als propers anys

Vidal afronta la recta final del seu primer mandat com a alcalde amb la sensació que s'ha aconseguit bona part dels objectius que es va marcar, i amb una bona harmonia a l'equip de govern –a diferència del mandat passat– i també amb l'oposició.

El 2011 venien d'un mandat complicat, amb un alcalde (Josep Serra) amb un estil molt personalista. Quin ambient hi ha ara al govern?
Bo. Les decisions es consensuen i això ha donat fruits, perquè tot l'equip de govern, i també tot el grup, s'hi ha involucrat molt.
I amb l'oposició? A l'inici de mandat els va proposar que entressin al govern, però li van dir que no.
La relació és molt bona. No van voler entrar al govern, cosa que vaig respectar. Durant el mandat hem intentat fer-los participes dels temes importants, i ells han respost amb una actitud constructiva.
Es tornarà a presentar?
Sí. Ja ho vam decidir així, fa tot just un mes.
A l'inici de mandat li preocupava molt la situació econòmica de l'Ajuntament. El nivell de despeses corrents era massa elevat.
Sí. Aquest va ser el primer objectiu de tots, capgirar aquesta situació, i ho hem aconseguit. Han estat quatre anys de feines poc agraïdes, com la d'arreglar la situació financera. Ara tenim superàvit, i un romanent de tresoreria que ens permet assolir reptes que fa quatre anys eren impensables.
I com ho han fet?
Doncs amb un esforç de contenció important, intentant no afectar els serveis. Hem racionalitzat la despesa i hem mancomunat serveis amb altres pobles, per exemple.
Han mancomunat tot el que es podia?
No. Encara hi ha feina per fer.
Es pot mancomunar molt més.
I aquest és un dels objectius per als propers anys. És important crear economies d'escala.
També volien redactar un POUM, però primer calia regularitzar diverses qüestions urbanístiques que estaven penjades, com la del polígon industrial.
Aquesta ha estat una de les feines poc agraïdes que li deia. Hi havia el polígon, però hi havia expedients de disciplina urbanística no resolts, temes de pla general, zones de connectivitat, temes d'afectació de carreteres, la variant... Un cop resolt tot això, podrem començar a treballar en el POUM.
Sobre la variant, al juny va plantejar vostè al conseller de Territori i a altres alcaldes que es deixés per ara de banda la variant de la C-65 a Llambilles, i va proposar una alternativa per resoldre les cues al semàfor del poble.
Sí. Era evident que la variant de la C-65 tal com es projectava no es faria ara per qüestions econòmiques. I crec a més que no era un projecte prou bo. I vam plantejar una solució que suposaria la construcció d'un accés al nucli antic des de la rotonda de la banda de Cassà, i des d'una altra de nova que es faria a la banda de Quart.
Li n'han dit alguna cosa?
Ens han confirmat que passat aquestes festes hi haurà una reunió en què es prendrà una decisió per resoldre les cues del semàfor.
De quina actuació feta durant el mandat està més satisfet?
D'una que pot semblar menor, però que em sembla fonamental: hem fet tornar la il·lusió al poble. S'havia convertit en un poble dormitori en què la gent no participava. S'ha revitalitzat la vida social i l'orgull de ser llambillencs.
I com s'aconsegueix, això?
Doncs d'entrada sent oberts i deixant participar. S'ha obert l'Ajuntament als veïns, i
ells s'han mobilitzat. Han organitzat actes, s'han creat noves associacions... Llambilles té una il·lusió que havia perdut. I això per mi és més important que totes les altres coses que s'han fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona