Política

Rigol es declarara “en plena sintonia” amb el full de ruta d'Artur Mas

L'expresident del Parlament creu que es pot arribar a la “unitat” sumant les dues propostes i demana llegir “els punts positius” del dos plantejaments

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir es declara coresponsable del 9-N

L'expresident del Parlament i president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD), Joan Rigol, ha assegurat aquest dimecres que, a títol personal, està “en plena sintonia” amb la proposta d'Artur Mas per assolir la independència, presentada ara fa una setmana.

Rigol creu que el full de ruta del president és un “reforçament democràtic” del procés i permet “un resultat molt diàfan”. Així, apunta que les eleccions “com a arrencada del procés” ho “legitimen de forma absolutament radical”. També n'ha valorat la “preparació” de la creació de les estructures d'Estat i ha ressaltat el paper del lideratge de Mas com a “fonamental”.

Pel que fa al full de ruta que va presentar ahir el president d'ERC, Oriol Junqueras, Rigol n'ha destacat la força “dels fets consumats” i el caràcter “més frontal”.

En qualsevol, ha considerat que es pot arribar al consens convergint en els punts en comú i ha demanat diàleg. “De la riquesa de les dues propostes ha de sortir la unitat que tots busquem”, ha manifestat. L'expresident de la Cambra ha celebrat la “riquesa” política de Catalunya expressada a través dels diferents fulls de ruta presentats per Mas i Junqueras. “Que existeixi aquesta duplicitat de formes és positiu”, ha manifestat.

En aquest sentit, ha reclamat que es llegeixin “els punts positius” d'una i altra proposta perquè en surti “la unitat”.

El PNDD es declara “coresponsable del 9-N

Rigol ha fet aquestes manifestacions durant una roda de premsa al Parlament en què ha presentant un manifest acordat per totes les institucions i entitats que formen el PNDD en el qual s'han coresponsabilitzat pel 9-N.

Les associacions, entitats, sindicats i partits integrants del pacte es declaren “coresponsables” de la convocatòria perquè van cridar els ciutadans a participar en la consulta ciutadana del passat 9 de novembre per tal d'afirmar “els drets democràtics fonamentals” dels catalans i “enfortir la cohesió social”.

És la resposta del Pacte a la querella presentada per la Fiscalia contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, en la qual veuen “suspicàcia de motivacions polítiques”.

Rigol ha precisat que la seixantena d'entitats aplegades al voltant del PNDD han descartat la fórmula de la “autoinculpació” perquè es tracta “d'un acte individual” i, en canvi, volien oferir una posició “global” davant la querella de la Fiscalia, que consideren que “ofèn la dignitat nacional”.

El text “constata” que l'actitud del govern espanyol vers el diàleg “ha estat sempre negativa”. I, per això, insta el Tribunal Constitucional (TC) a “resoldre els problemes”. El Pacte Nacional també referma el seu “compromís” a seguir treballant pel dret a decidir del poble català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona