Política

La política ja guanya un ‘hat trick' de Messi

Els ciutadans valoren bé a Mas i li reconeixen que ha estat coherent amb el que ha dit i els passos que està fent ara

El Mercat del Lleó de Girona, amb 70 anys d'història al darrere, és un dels centres neuràlgics de la vida gironina. Entre parades, els clients miren els productes i n'escullen els que prefereixen. Passejant veiem com a la carnisseria Romagós una estelada presideix el centre de la parada. El propietari, en Jordi, admet que el fet de tenir la bandera “ajuda a tenir ambient i que el client parli del procés polític de Catalunya”. El dimecres no és dels dies amb més afluència, però en Jordi explica que “en línies generals la gent ho viu amb il·lusió” i considera que els ciutadans valoren bé a Mas “perquè és coherent amb el que ha anat dient i fent”. No tothom ho veu bé que una estelada presideixi la parada i així li han fet saber en algun cas que els molesta la insígnia independentista. Això sí, en Jordi té clar que “política, futbol i religió són temes tabús i sempre esperes que sigui la gent que prengui la iniciativa”. Entre els paradistes identifiquen diversos tipus de clients i determinen que els més grans obvien comentaris, “possiblement per les pors i per tot el que han viscut”.

Una cosa semblant explica en Joan, un altre dels comerciants. “Sóc poc de política i de futbol, però és cert que la gent fa comentaris de com viu tot el procés del país”, afirma. Això sí, té clar que els que treuen el tema “són els que són més de la ceba”. Un bon punt per a l'inici de la conversa política és el quiosc del mercat. Allà, la Dolors té clar que més que parlar de política el seu client “rondina de política”, en especial, amb els múltiples casos de corrupció. “Tots són iguals” i “cap se'n salva” són els comentaris més habituals. En referència al camí emprès per Catalunya desvela que la gent gran són pessimistes i conclouen que “no ens sortirem”, segurament, amb pensaments pretèrits d'altres èpoques anteriors a la democràcia.

La Dolors també accepta que “com que el Barça ara no juga bé, “la gent prefereix parlar de política i dels xoriços que hi ha”. A diversos paradistes ja els està bé que la política hagi pres terreny al sempre amanit tema del futbol i el Barça. Ahir la proposta de Mas no era la conversa prioritària entre la clientela; segurament perquè havien passat massa poques hores perquè la gent n'estigués assabentada per compartir-ho amb el seu paradista de confiança, però demà i dissabte segur que el tema sortirà entre els clients. El futur del país potser encara és incert, tot i els passos dissenyats per Mas, però el president sempre podrà sentir orgull per haver situat la política al capdavant de les converses de carrer i arraconar, fins i tot, una golejada del Barça a la Champions amb hat trick de rècord de Messi inclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT FRANCÈS

Macron agraeix a Biden “el respecte i la lleialtat” cap als aliats europeus

BARCELONA
DINAMARCA

El mòbil polític no és la hipòtesi prioritària en l’atac a la primera ministra danesa

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Israel rescata quatre ostatges en una acció que causa més de 200 morts palestins

BARCELONA
DINAMARCA

Condemna unànime a l’atac a la 'premier', que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Itàlia, Letònia, Eslovàquia i Malta ja voten a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit