Política

“Cacaluña”

Fa més d'un any que en un racó de la plaça del davant de l'estació de Sants hi ha pintat, amb lletres blanques, “Cacaluña”. És a la plaça dels Països Catalans, presidida per la Torre Catalunya, al costat de l'Espanya industrial. Tanta fal·lera geopolítica només pot respondre al fet que l'estació és una gran porta d'entrada –o de sortida– del país. Entrem-hi, a veure què en saben de llistes úniques, fulls de ruta i Cacaluñas.

Una dona amb dos bitllets de TAV a la mà veu el que proposa Artur Mas com “una barbaritat”. Tot, a l'engròs. Per ella, catalana que viu a Madrid, el president no es dedica a gestionar i les empreses, amb la independència, marxaran de Catalunya. Va veure un tros del discurs. És a dir, es va perdre la resta. El següent passavolant ens retorna l'esperança. Duu un El Mundo sota el braç. És sevillanu. Treballa en una empresa de muntures d'ulleres –és el fill de l'amo–, amb clients a casa nostra. Amb la independència no deixarà de venir. “Tornaré.” Pensa que el Principat no sortiria de la UE, però reconeix que la seva opinió no és majoritària en el seu entorn andalús.

Tres noies s'acosten xiroies. No han vist el discurs. Una llista única? Debaten entre elles: “Cal pensar una mica què fer després”, diu una. “Però seria de dretes i d'esquerres?”, se sorprèn una altra. “Jo votaré la CUP”, es desmarca la tercera. Tenen 17 anys i amb una mica de sort serà el primer cop que votin. “No! Ja vam votar el 9-N!” No els diguem que només hi van participar. S'assabenten que les eleccions potser seran al febrer. “No! Que faig els anys al març!”, m'esbronca una, com si hi pogués fer alguna cosa.

Hi ha un noi que ho veu tot al revés. És d'Austràlia. Arriba amb el TAV de les 14.40 h procedent de Madrid i diu que aquí tots els polítics roben i que al seu país no. Així, generalitzant. El conductor del tren, en Fernando, coneix bé el full de ruta, el seu, i el que espera és que amb la independència cada cop que passi la frontera li paguin dietes internacionals.

Ni els que van ni els que vénen canviarien la t per una c.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres