Política

Com a Olot, Madrid i Mas juguen al canari

Per la majoria, Mas ha deixat les coses en un punt en què per força tothom haurà de posar les cartes sobre la taula

Artur Mas, el seu govern, els partits i les entitats sobiranistes juguen una partida de cartes amb el govern espanyol. Es pot dir, doncs, que juguen al canari, com feien ahir un grup d'olotins que van accedir a aturar la partida una estona i a debatre la proposta d'Artur Mas sobre el futur polític del país. “Ha estat valent i ho ha fet bé”, coincidien la majoria dels qui participaven, com quasi cada dia, a la partida d'havent dinat al bar dels Catòlics amb el qui primer es va atrevir a dir-hi la seva. Com una bona sobretaula, la cosa es va anar animant. Per la majoria, el president de la Generalitat havia parlat molt bé –“És un bon orador”, remarcava un– i havia deixat les coses en un punt en què forçosament tothom haurà de posar les cartes sobre la taula. “Els dos bàndols hauran de dir les coses clares, un que vol saber el suport real al sí i al no, i un altre que no fa res”, va afegir-hi un dels participants.

Un altre dels jugadors, no obstant això, va manifestar la seva preocupació per la incertesa que li generava el dia després de la independència. “Tinc una filla i no sé quin futur l'espera. D'aquí a vint anys, de qui cobrarem la jubilació, per exemple?”, preguntava, tot afegint-hi que ara la gran incògnita que veu en el procés és el paper d'ERC, que encara no ha mostrat les seves cartes. Ell mateix discrepava d'un altre que lligava el sentiment sobiranista a la identitat.

Entremig, el propietari del bar hi posava cullerada mentre servia els cafès: “Com tots els inicis serà difícil, però com a mínim treballarem per casa nostra.” Un altre retreia a Mariano Rajoy que no hagués fet gestos a favor dels catalans, cosa que, a parer seu, hauria evitat la situació actual. “Ens han tocat la butxaca i ens posen traves a tot arreu, i això ens ha fet aforar el sentiment català”, va concloure.

Com en una bona partida del canari als Catòlics, les cartes estan repartides. Ara tothom les ha de jugar tan bé com sàpiga. Ull, però, que en tots dos casos es juga amb la baralla espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel rescata quatre ostatges vius enmig de nous atacs que causen desenes de morts a Gaza

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Condemna unànime a l’atac a la líder danesa, que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Letònia, Malta, Eslovàquia i Itàlia comencen a votar a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona
Dinamarca

La primera ministra danesa és agredida al centre de Copenhaguen

Barcelona