Política

Junqueras destaca una “bona sintonia” amb Mas però acaben la reunió sense acords

Els dos líders s'emplacen a tornar a dialogar a partir del dia 24 de novembre, un cop el president del Govern hagi presentat el seu full de ruta

El president d'ERC veu “marges per posar-se d'acord”, tot i que reitera el no als pressupostos

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha ressaltat la “bona sintonia” entre ell i el president de la Generalitat, Artur Mas, en la reunió que han mantingut aquest dijous al Parlament. Bona sintonia que el líder republicà ha circumscrit a la “comprensió mútua”, tot i que no han avançat en cap acord concret. El republicà, però, “veu marges per posar-se d'acord” que concretarien en posteriors trobades. Junqueras ha dit que amb Mas hi ha elements que comparteixen sobre les posicions de cadascun i que també creuen que les eleccions són una manera de fer “un pas endavant” i per això ha assegurat que la reunió ha estat positiva.

Junqueras ha traslladat a Mas el full de ruta que els republicans plantegen per a assolir la independència i li ha reiterat que no donaran suport als pressupostos de la Generalitat en considerar-los “inviables”. També ha explicat que el president del Govern l'ha emplaçat a una nova trobada després del dia 24 de novembre, dia en què Mas presentarà públicament el seu full de ruta.

Així, a falta de seguir la ronda de contactes amb altres partits, Mas no trobarà a ERC el soci per aprovar els comptes --suport que ERC sí va donar en les del 2014--, ja que Junqueras considera que són uns “pressupostos inviables” per les condicions d'extrema austeritat que, segons la seva opinió, l 'Estat condemna a Catalunya.

Junqueras ha insistit en la conveniència que es convoquin unes eleccions plebiscitàries “com més aviat millor” i ha condicionat una possible llista unitària a concretar l'objectiu de la independència, els mecanismes per aconseguir-la, així com un calendari sobre el procés a seguir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona