Política

QUÈ

HI DIUEN

Nostàlgia d'Espanya i desconcert amb Savall

L'astúcia amb què el front nacionalista va voler muntar una farsa no dóna per a més
A LOS 4 VIENTOS.
31-10-14
No s'impugnarà els voluntaris. El que s'impugnarà és la Generalitat, el president i funcionaris que hi participin. Tot quedarà en mans de l'ANC i companyia. Bé, ni importa perquè no té ni el més petit valor
VICTORIA PREGO.
31-10-2014
Cal que Mas se sotmeti als tribunals perquè, en un hipotètic escenari de desobediència, l'Estat està capacitat i legitimat per respondre amb fermesa
EDITORIAL.
31-10-2014
Podran muntar grans cues davant dels col·legis de votació. Però és la crònica d'un fracàs anunciat
TONI BOLAÑO.
31-10--2014

Aires de 1898 en la premsa espanyola d'ahir. Els editorials d'ABC, La Razón i El Mundo aplaudien la decisió de Rajoy d'impugnar el procés participatiu del 9-N, però entre línies la sospita que amb això ja no n'hi ha prou i que s'esgoten les idees. El Mundo, que va jugar fort amb la filtració sobre Trias per torpedinar la política catalana en ple procés català, ahir feia mutis davant el desmentiment de la banca suïssa i treia una enquesta digital en què preguntava als lectors si veuen bé l'ús de la força per aturar la consulta. Cadascú passa les penes com pot. Perquè Espanya dol. A la tercera de l'ABC, segurament el diari més 1898 de la capital, Juan Eslava Galán deia que l'Espanya d'avui és un nyap, producte del “nyap majestàtic del cafè per a tothom, que ha permès la fragmentació d'Espanya en disset regnes de taifes amb el seu funcionariat autonòmic i amb una suïcida llei electoral que afavoreix els partits independentistes catalans i bascos”. Nostàlgia. Millor no preguntar què és, el que s'enyora.

A l'ABC se les tenien amb Savall, que ha renunciat al premi del ministre Wert per l'escàs suport del govern de l'Estat als creadors. En la informació li recorden les subvencions rebudes, i Luis Ventoso escriu que al músic català li ha brotat “una granellada antiespanyola”, una “al·lèrgia a Espanya” que l'ha portat a firmar campanyes pel dret a decidir. Ventoso conclou l'article preguntant-se si a Foyles li acceptaran el retorn dels discos usats. En fi. Molta nostàlgia, i bastant desconcert.

‘El Mundo' pregunta per l'ús de la força

El diari El Mundo va oferir als lectors de la pàgina web una enquesta sobre els mètodes per impedir la consulta catalana del 9-N. La pregunta era: “Creu que el govern ha de fer servir la força per impedir la consulta del 9-N?”, i després de 25.000 vots el sí es va imposar amb un 57% dels vots. Així va el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona