Política

QUÈ

L'independentisme no té mascle alfa

Doncs no, sembla que no en té. Però no ho diem nosaltres, que ho diu l'Abc, en una columna que signa María Jesús Cañizares. Sosté Cañizares que Artur Mas “tampoc no és un mascle alfa”. Era el que faltava per dir-li, segurament. Tampoc no ho és el líder de Podem, Pablo Iglesias, segons va confessar ell mateix diumenge, malgrat que a la premsa carpetovetònica el veuen ja a principal assetjador de La Moncloa i nova amenaça imminent que se suma a l'órdago catalán. Cañizares explica que Mas, malgrat la seva falta de condició alfa i que segons l'articulista s'emociona en alguns mítings quan fa referències a la seva senyora, cosa que no deu fer per a un alfa, va achuchar una amiga seva durant l'entrega del premi Planeta. De manera casta, això sí. Tampoc veuen massa alfa Oriol Junqueras, líder a les enquestes però de qui encara feien ahir cuejar la seva emoció a penes controlada en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ahir, a més, El Mundo escollia una foto d'un jove “plorant perquè no vol ser espanyol” com unes de les que il·lustraven la manifestació de diumenge. Rematava aquesta imatge de sentimentalisme poc resolutiu una confidència explicada per La Razón a la secció El Submarino. El diari relata una escena digna de La escopeta nacional de Sazatornil, amb uns empresaris catalans fent el ploramiques en un acte a Madrid per la deriva soberanista i un diputat del PP, molt alfa ell, renyant-los i posant els punts sobre les is: “Deixeu-vos de líriques i hipocresies i feu un pas endavant.” Així. Amb dos dallonsis. Sembla que es prepara un manifest d'empresaris, diu La Razón, però de moment n'han reclutat pocs.

No ens en queden, d'alfes, doncs. Amb dues dones al capdavant de les plataformes que impulsen el procés des del carrer, amb Mas i Junqueras massa sentimentals segons la premsa de Madrid, podríem buscar-los a la CUP (sé de bona font que el diputat Quim Arrufat desperta un alt interès en alguns sectors femenins, sobretot quan surt fent declaracions en alemany als corresponsals), però el fet antipatriarcal els descarta. A Madrid, però, ho tenen clar: l'home de la política catalana és Duran. Ahir dos articles elogiosos: Alex Sàlmon diu a El Mundo que Duran fa mesos que treballa en una candidatura centrista i moderada i que és a ell que escolta la vicepresidenta Sáenz de Santamaría quan vol prendre decisions. Pilar Ferrer, a La Razón, anuncia que al novembre retorna al primer pla amb la seva plataforma política. Torna l'home.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona