Política

El jutjat no troba indicis de delicte en el cas d'Alcanar

La Guàrdia Civil deixa lliures i sense càrrecs l'alcalde i el regidor d'Urbanisme després de més de 14 hores de detenció preventiva

El batlle denuncia la “desproporcionada” operació policial

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat (ERC), i el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, van quedar ahir lliures i sense càrrecs després de més de 14 hores de detenció preventiva, mentre la Guàrdia Civil efectuava un escorcoll a l'ajuntament. “L'actuació de la Guàrdia Civil ha estat desproporcionada i amb voluntat d'acarnissament contra les nostres persones, se'ns fa difícil pensar a quina lògica obeeix”, va manifestar Montserrat, visiblement afectat però satisfet per la quantitat de mostres de suport rebudes, tant personalment com per les xarxes socials.

Tot i que a l'inici de l'operació Carraus, la Guàrdia Civil atribuïa un presumpte delicte contra l'administració pública als càrrecs públics, el cert és que van deixar-los lliures i sense càrrecs després de l'escorcoll. Tampoc han estat citats al jutjat número 4 d'Amposta, que instrueix el cas i que fa poques setmanes va emetre una resolució en què posa de manifest que no hi ha indicis suficients per a cap imputació.

A més dels tres constructors que van interrogar dijous, la Guàrdia Civil va inspeccionar la seu d'una vintena de constructors més del municipi. “Busquen l'existència d'una banda organitzada entre l'Ajuntament i els paletes del poble”, va dir Montserrat. Pel que fa a l'escorcoll de l'ajuntament, es va centrar en els serveis d'Urbanisme, d'on els agents van requerir informació de 23 expedients urbanístics, en tots els casos d'obres amb un pressupost menor de 200.000 euros i amb informe favorable de secretaria i intervenció. La Guàrdia Civil es va emportar la documentació (sense deixar a l'alcalde fer-ne fotocòpia), quatre discos durs d'ordinador i els telèfons mòbils de l'alcalde i el regidor.

LA FRASE

Busquen l'existència d'una banda organitzada entre l'Ajuntament i els paletes del poble.
Alfons Montserrat
ALCALDE D'ALCANAR

LA XIFRA

23
expedients
d'actuacions urbanístiques de menys de 200.000 euros centren la investigació policial.

ERC critica l'espectacle mediàtic

ERC també va denunciar ahir la desproporció de l'operació policial i va criticar l'“espectacle mediàtic” que va promoure la Guàrdia Civil. “Per segona vegada s'ha fet una operació desmesurada, però en el context polític que estem vivint no ens sorprèn”, va dir el diputat i secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, en referència al'escorcoll que els agents de la Guàrdia Civil van fer el novembre del 2013, després que el juliol del mateix any es presentés una doble denúncia (una d'un militant de CiU i una altra d'anònima) sobre irregularitats en les adjudicacions d'obres al municipi. “Hem aprofundit en tots els expedients i estem molt tranquils, hi ha una clara intencionalitat política i busquen una trama que no existeix”, va manifestar Salvadó.

D'altra banda, ERC va lamentar que el mateix dia que s'acusava els constructors d'Alcanar de formar part d'una banda criminal, el Congrés ratifiqués una indemnització de 1.350 milions d'euros a Florentino Pérez pel tancament del Castor, el magatzem de gas que va provocar més de 500 terratrèmols a la costa de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

Feijóo anuncia més manifestacions contra l’amnistia després del 12-M

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes