Política

L'alcalde de Solsona assegura que no té “res a amagar” sobre les dietes de l'FMC

David Rodríguez assegura que quan va entrar a l'entitat no es va qüestionar el sistema de retribucions perquè “confiava en els seus serveis jurídics”

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha afirmat en un comunicat que no té “res a amagar” en relació amb les dietes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i que sempre ha actuat “correctament”. A més, ha anunciat que quan disposi de tota la informació sobre el cas l'explicarà als veïns de Solsona a través d'una convocatòria de participació ciutadana. Rodríguez ocupa una vicepresidència de l'FMC i hauria percebut uns 600 euros mensuals durant un any.

L'alcalde ha respost així a la publicació per part de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció –acusació popular en aquesta peça del cas Mercuri– de la llista de 44 càrrecs de l'FMC que haurien cobrat dietes de l'entitat municipalista, i que aquesta organització considera “sobresous” encoberts.

En un comunicat, elc cap del consistori explica que tots els batlles que ocupen llocs de direcció als òrgans de l'entitat han percebut cobraments en base a les seves responsabilitats i d'acord amb les tasques encomanades en el si de l'organització, tant per assistir a les reunions internes de la Federació com per participar en reunions i jornades externes en representació de l'ens. A més, subratlla que “totes les retribucions s'han declarat a hisenda pública”.

“Quan vaig entrar a la FMC no vaig qüestionar el sistema de retribucions perquè confiava en els serveis jurídics de l'entitat”, ha admès. Rodríguez ha afegit que té “la certesa que he fet les coses correctament i mai de forma irregular”.

“Aquesta manera de liquidar les dietes no s'havia decidit mai per part dels alcaldes, sinó de la pròpia maquinària interna de la federació”, conclou en el comunicat.

Pel que fa a la conversa telefònica enregistrada amb el sabadellenc Manuel Bustos quan aquest era president de l'FMC, Rodríguez explica que el 2012 va manifestar-li els seus dubtes sobre la forma de cobrament fix per mes. En aquell moment Bustos li va respondre que les quanties sorgien d'una mitjana calculada en funció de l'assistència a les executives, els consells nacionals i les comissions. “Jo me'l vaig creure”, ha assegurat.

D'altra banda, assegura que mentre va percebre aquelles quantitats fixes va renunciar a cobrar les dietes i els desplaçaments de l'Ajuntament, perquè va considerar que la retribució de la FMC “ja em compensava les altres despeses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO