Política

Paneque proposa fer noves escoles de belles arts a Girona

La candidata a les primàries del PSC vol ampliar l'oferta, “igualar” els serveis als barris i millorar la seguretat

La candidata del PSC a les primàries de Girona Sílvia Paneque va proposar ahir que es creïn noves escoles de belles arts als centres cívics vinculats al que hi ha a La Mercè. En una roda de premsa per presentar el seu programa electoral, Paneque va dir que les escoles han d'arribar a diversos barris “començant per aquells en què hi ha més població, com ara el de Santa Eugènia.” A aquesta actuació s'hi hauria d'afegir, en la seva opinió, la creació de dos nous punts de lectura. Un al barri Devesa-Güell i un altre al sector de Mas Ramada, Vila-roja, grup Sant Daniel i Font de la Pólvora.

La regidora pensa que amb aquestes escoles i punts de lectura l'oferta cultural “quedaria completament desplegada a través dels centre cívics”. En l'àmbit cultural demana també la recuperació de la casa de Pep Colomer, que l'artista va cedir a l'Ajuntament a fi que es convertís en un centre de foment de la creació per a joves artistes.

En l'aspecte d'equipaments esportius, la candidata socialista proposa el cobriment de la pista esportiva de Germans Sàbat. Paneque recorda que és una reivindicació del barri i que ja hi ha una partida econòmica específica per cobrir pistes, que s'ha executat, però que estan “molt concentrades en un altre sector de la ciutat.”

Els serveis als barris

D'altra banda, Paneque es va mostrar preocupada per la neteja i el manteniment a la ciutat, sobretot en els sectors més allunyats del centre: “S'han d'assegurar uns mínims igualitaris. Serveis com ara la neteja han experimentat una baixada considerable, sobretot als barris perifèrics”. Pel que fa a la seguretat, demana que “es mantingui i s'incrementi” el nombre d'agents cívics. Diu que al maig va acabar el contracte de dos agents que no s'han renovat, i que al desembre en finalitzen quatre més. Paneque va dir que la figura dels agents cívics és “ben valorada pels ciutadans” i va proposar la creació d'una nova unitat d'agents cívics per controlar els comportaments incívics d'alguns propietaris de gossos. En l'aspecte turístic va proposar segmentar l'oferta, oferint serveis més personalitzats i tendir a la desestacionalització. Va demanar que s'aprofitessin millor les rutes verdes i que es creés una zona per a autocaravanes.

No a la trama urbana amb Salt

La regidora socialista s'oposa a la voluntat del govern de Salt d'unir les trames urbanes consolidades de les dues ciutats, a més de les de Sarrià de Ter i Vilablareix, que també ho sol·licitaran, per donar l'oportunitat a aquests municipis d'implantar grans zones comercials. Paneque considera que el projecte que s'hi vol dur a terme seria “perjudicial per al petit comerç de Girona.” No s'oposaria, però, afirma, a la instal·lació d'un centre d'Ikea, ja que des del seu punt de vista aquest centre comercial no entraria en competència directa amb el comerç local i, a més, podria tenir un efecte crida que atragués més visitants a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona