Política

Els del sí a la consulta

Els partits que van donar suport a la consulta, presents en les jornades de Girona

Les conferències es concentraran a l'Auditori

L'entrada al recinte de la Devesa permetrà l'accés lliure a les xerrades

‘Votar és democràcia: el 9-N posem el futur de Catalunya en mans dels ciutadans'

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, analitzarà, en el marc de les Jornades Catalunya Llibertat i Dignitat, la situació política que viu Catalunya actualment. Amb el lema Votar és democràcia: el 9-N posem el futur de Catalunya en mans dels ciutadans, el líder d'ERC exposarà la seva visió de la situació del país, a les portes d'una Diada que s'intueix que tornarà a ser multitudinària i, un mes després, amb la més que probable aprovació de la llei de consultes i la convocatòria, per part del president de la Generalitat, Artur Mas, de la consulta del 9-N.

Junqueras farà especial atenció a la importància de la consulta i donarà els arguments en favor del sí i sí que la seva formació proposa per respondre les dues preguntes de la consulta.

El to didàctic de professor d'universitat sempre ha fet que les conferències d'Oriol Junqueras tinguin una gran assistència de públic, per la qual cosa s'ha programat a la sala gran de l'Auditori, amb capacitat per a més d'un miler de persones.

A les conferències de les diverses formacions polítiques, s'hi podrà accedir lliurement un cop s'hagi comprat l'entrada al recinte de la Devesa, que també donarà accés a la resta d'activitats: des de la zona de parades de marxandatge fins al Firatast, passant per la zona infantil, les conferències temàtiques (d'Òmnium, de l'ANC i d'altres col·lectius), els debats, els escenaris alternatius i les sessions de cinema, entre d'altres. L'entrada és única per a tres dies i també dóna accés als concerts de divendres i dissabte a la nit.

L'organització ha optat per una entrada única per als tres dies amb lliure accés a la totalitat dels actes amb la idea que sigui una col·laboració per fer front als més de 200.000 euros de pressupost que suposen les més de trenta activitats que es duran a terme en només tres dies, l'11, el 12 i el 13 de juliol.

Homs, en la trobada de l'ACM

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, assistirà dissabte al matí, en representació del govern català, a l'acte que l'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha convocat amb la intenció de reunir el nombre més elevat possible de regidors i alcaldes de Catalunya partidaris de la consulta del dia 9 de novembre.

El també portaveu del govern assistirà a la trobada i s'adreçarà als assistents que s'hauran reunit al pavelló de Fontajau de la ciutat, amb capacitat per a més de tres mil persones. En l'acte, hi intervindran també altres representants d'entitats municipalistes de Catalunya i s'haurà celebrat just l'endemà que els pactes locals pel dret a decidir que s'han constituït en diverses ciutats de Catalunya es reuneixin al Teatre Municipal de Girona.

L'acte de l'Associació Catalana de Municipis té el suport de centenars d'alcaldes i regidors que s'hi han mostrat favorables i, al llarg de les properes setmanes, es preveu també que diversos ajuntaments acordin, en sessió plenària, adherir-se al manifest L'hora de decidir, que reivindica el paper que han fet els ajuntaments des de la reinstauració de la democràcia en el sentit de donar suport i veu als ciutadans de Catalunya.

En les jornades del segon cap de setmana de juliol, també s'espera la presència d'altres càrrecs relacionats amb el govern i que a hores d'ara ja han confirmat assistència. Alguns d'ells, però, hi aniran a títol individual i acompanyats de la família.

Més de cent alcaldes i regidors ja s'han adherit al manifest del 9-N

Més de cent càrrecs municipals ja han donat suport a hores d'ara al manifest L'hora de decidir, que aquest diari va fer públic a principi d'aquesta setmana. Al manifest (al qual poden donar suport tots els càrrecs municipals que hi ha hagut a Catalunya des de la reinstauració de la democràcia), els interessats s'hi poden adherir a través del web del diari (www.elpuntavui.cat) omplint un formulari i indicant on es vol signar físicament el manifest.

L'organització recomana que la signatura formal del manifest (que reclama el dret a decidir dels catalans d'acord amb la importància que històricament han tingut els ajuntaments d'aquest país) es faci el mateix dissabte dia 12 de juliol en l'acte que hi ha convocat al pavelló de Fontajau, de tal manera que la foto de la trobada aplegui milers de participants, una imatge que ben segur que no passarà desapercebuda ni a Espanya ni al món.

A més, l'assistència a l'acte, a banda de participar sol o amb la família en altres activitats que es duran a terme el cap de setmana a Girona, té un al·licient afegit, i és que el nom de tots els signants apareixerà setmanes més tard en un mural que s'instal·larà a la ciutat de Girona, per deixar constància històrica de la trobada i la seva importància.

Dret a decidir, una qüestió d'estat

La coordinadora nacional d'Iniciativa per Catalunya, Dolors Camats, analitzarà en una conferència a l'Auditori de Girona la importància del dret a decidir i la situació que es viu a Catalunya arran de la consulta que el president Mas convocarà el 9-N. A l'acte, hi assistirà també David Abril, d'ICV de les Illes Balears, i hi haurà també una representació d'Esquerra Unida, formació que ha defensat sense complexos al Congrés dels Diputats el dret a decidir dels catalans en diverses ocasions. Amb aquest acte, ICV pretén posar de manifest que no tots els partits d'àmbit estatal posen al capdavant la Constitució com un impediment per dur a terme la consulta, com es va demostrar en el debat al Congrés en què es discutia si a través de l'article 150.2 es podien traspassar a la Generalitat les competències per fer la consulta.

Països Catalans, segle XXI

Quina és la situació sociopolítica dels Països Catalans ara que Catalunya és a les portes de celebrar una consulta? Aquest és l'eix de l'acte que la CUP organitza de cara al dissabte 12 de juliol, a les vuit del vespre. Hi intervindrà no només el diputat David Fernàndez, sinó que l'acompanyaran ponents del País Valencià, les Illes Balears i la Catalunya del Nord. En l'acte, presentat per la regidora de la CUP a Girona Anna Pujolàs, hi assistirà també Marta Serra, activista cultural nord-catalana; Tomeu Martí, activista cultural mallorquí, i un altre ponent, que encara no està concretat i que s'anunciarà properament, provinent del País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona