Política

Pacte de govern de CiU i el PSC a Pont de Molins

El portaveu socialista serà segon tinent d'alcalde i regidor de Cultura

El regidor del PSC a Pont de Molins, Esteve Llorens, i l'alcalde del municipi, Josep Fuentes (CiU), han arribat a un acord segons el qual Llorens entrarà a formar part de l'equip de govern fins a final del mandat. Segons el pacte de govern, Llorens passa a ser segon tinent d'alcalde i formarà part de la junta de govern, juntament amb l'alcalde, Josep Fuentes, i amb el primer tinent d'alcalde, Albert Molins, que substitueix Ernest Maurici. Esteve Llorens es farà càrrec de les àrees de Cultura i Educació.

Segons la documentació a la qual ha tingut accés aquest diari, el pacte de govern es va signar el 21 de maig però no s'ha fet públic fins ara. Tot i que el portaveu del PSC i l'alcalde de Pont de Molins fa mesos que parlaven d'una possible aliança per governar junts al municipi altempordanès, l'entrada del PSC al govern ha tingut a veure també amb les discrepàncies que han tingut l'alcalde, Josep Fuentes, i el fins ara primer tinent d'alcalde, Ernest Maurici. Fuentes admet diferències de criteri però assegura que el principal motiu d'haver apartat Maurici és la falta de temps que té el regidor per dedicar al poble. Ernest Maurici es queda ara per ara al govern de CiU però sense cap atribució.

Esteve Llorens va valorar ahir l'entrada al govern dient que comença “una tasca” que intentarà que aporti “el màxim valor cultural a la comunitat, que al capdavall és la millor forma de fer política i la que més sentiment de pertinença aporta a la societat, en tant que autoestima col·lectiva”. Per la seva banda, l'alcalde va destacar: “Esteve Llorens té moltes ganes de treballar i tot el que sigui unir forces és bo. Es queda Cultura i Ensenyament.”

Es dóna la circumstància que només d'entrar al govern municipal de CiU a Pont de Molins, el socialista Esteve Llorens serà alcalde accidental del 21 al 29 de juny en substitució de Fuentes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona