Política

Volen que l'alcalde d'Osor plegui per “incompetent”

L'oposició s'indigna per uns documents no registrats, trobats en un armari pel batlle

El grup de l'oposició a l'Ajuntament d'Osor, Unió i Força Osorenca (UFO), va demanar en el ple d'ahir al vespre la dimissió de l'alcalde, Isidre Font (CiU), per “incompetència de l'equip de govern”. El motiu és que, segons ha revelat un informe del secretari, l'Ajuntament no havia registrat uns documents del 2009 i el 2010 que l'alcalde va trobar per atzar el 17 de març dins un armari del despatx principal de l'ajuntament.

Entre la documentació no registrada, hi havia transferències del Fons de Cooperació Local i factures a pagar a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que l'equip de govern no havia comptabilitzat. Això va fer, segons va admetre el secretari, que la liquidació dels comptes del 2013 no reflectís “una imatge fidel de la comptabilitat”. El romanent líquid de tresoreria va ser de 184.434 euros, però s'hi havien de restar 68.648 euros a pagar, i això no es va fer.

El portaveu d'UFO, Isidre Ripoll, va recordar que el seu equip ja havia alertat de la falta de personal a l'ajuntament temps enrere. “Això ja era vox populi, i ara s'ha pogut comprovar. Hi ha hagut una falta de cura en el treball administratiu i això no és només incompetència administrativa. Per aquest desgavell, els comminem a plegar.”

“Els germans Marx”

Els regidors de l'oposició van ser molt crítics amb l'alcalde i els edils de CiU. Ripoll considera que la gestió municipal a Osor provoca “la inseguretat jurídica i econòmica de l'Ajuntament”. L'únic que cobra, i a temps parcial, és l'alcalde, però va assegurar que el fet que Font fos qui trobés per casualitat els documents no registrats era “comparable a una [pel·lícula] dels germans Marx”.

A l'ajuntament, hi treballen un administratiu a jornada i, a temps parcial, un comptable i un secretari, que també fa d'interventor. L'alcalde va reconèixer que no tenen prou personal i va afirmar que, des del 2010, ha intentat posar ordre en la gestió. “Des de fa quatre anys, les coses s'han gestionat relativament bé.” Font va lloar la feina dels treballadors. “Fan tot el que poden, però no es pot agafar gent.”

A Osor, un poble de les Guilleries de poc menys de 500 habitants, CiU té quatre regidors i UFO-Acció Municipal (AM), tres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Camions amb ajuda humanitària comencen a entrar a la Franja pel pas de Kerem Shalom

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona