Política

Una sentència obliga l'Ajuntament de Ripoll a penjar la ‘rojigualda'

L'alcalde, Jordi Munell (CiU), admet que ja s'ho espera i anuncia que el consistori recorrerà de seguida la decisió judicial davant del TSJC

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona ha dictat una sentència ordenant a l'Ajuntament de Ripoll que col·loqui la bandera espanyola a les dependències municipals. La decisió judicial, que és fruit d'una denúncia de la delegació del govern espanyol a Catalunya, va transcendir ahir i al cap de poc l'alcalde, Jordi Munell (CiU), ja va anunciar que de seguida presentaran recurs a la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). A l'edifici consistorial de Ripoll no hi ha la rojigualda des de principi del mandat 2003-2007, el primer de l'alcaldessa Teresa Jordà (ERC). “Va ser de les primeres coses que vam fer”, va recordar ahir l'exalcaldessa.

Munell, que precisament ahir es trobava a Escòcia formant part d'una delegació de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), va admetre que s'esperava aquesta sentència, atès que ja hi ha altres consistoris que no exhibeixen la bandera espanyola i també l'havien rebut. L'ara cap de l'oposició, Teresa Jordà, va fer costat a la decisió de l'equip de govern. “S'ha de recórrer, hem d'anar allargant el procés fins que no puguem més”, va dir.

L'Ajuntament de Ripoll té pendent dos contenciosos més amb l'Estat: l'un per exercir la sobirania fiscal i l'altre per haver-se declarat territori català lliure i sobirà. A Munell no el preocupen –va dir– perquè, d'una banda, disposen del certificat de la hisenda catalana conforme han pagat, i de l'altra, les sentències que fins ara han sortit per aquella declaració han estat totes absolutòries.

LA FRASE

Ja ens ho esperàvem i de seguida presentarem recurs al TSJC
Jordi Munell
ALCALDE DE RIPOLL

LA DATA

2003
és l'any
que es va retirar la bandera espanyola de la façana de la casa consistorial.

Cap poble de la comarca la té penjada

Al Ripollès, la seva capital no és una excepció: cap dels seus 19 municipis té penjada la bandera de l'Estat. No obstant, tan sols han estat denunciats dos, que són Sant Joan de les Abadesses i Campelles, tots dos amb alcalde del PSC. Per a les qüestions de la declaració de territori català lliure i sobirà i per exercir la sobirania fiscal, l'Estat ha presentat un total d'11 denúncies en aquesta comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu manté els plans a Gaza i respon a Biden que “si hem d’estar sols, estarem sols”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA