JOAQUIM ESTEVA

ALCALDE SORTINT DE VALL-LLOBREGA

«El mandat serà continuista»

Esteva recorda que amb el pacte amb ICV, a part de compartir l'alcaldia, també es va programar l'actuació de govern del mandat

Joaquim Esteva (ERC) ha fet efectiva avui la seva renúncia al càrrec d'alcalde, dins del pacte amb ICV.

–I ara què?
–«Ara el dia 31 hi haurà un altre ple per elegir el nou alcalde, que serà Rufino Guirado. I jo passaré a ser el primer tinent d'alcalde, amb Hisenda, Governació i Indústria. Crec que la meva feina en aquests dos anys ha estat de crear la màquina i posar el tren sobre la via, i ara el meu soci haurà d'acabar de portar el tren fins a l'estació. Crec que serà un mandat continuista. En pactar ja sabíem on volíem anar. Per tant crec que aquesta etapa serà plàcida.»
–I no veu difícil deixar de ser alcalde per passar a ser-ne el primer tinent?
–«No puc amagar que agrada ser el màxim representant d'un municipi on vaig tenir les meves palestres amb l'anterior alcalde. Si bé en aquesta nova etapa, amb ERC, això s'ha acabat completament. Nosaltres amb l'oposició hem estat adversaris polítics, però mai ens hem deixat de parlar. Hem aconseguit la pau social. I sobre el moment de deixar l'alcaldia, sabia que havia d'arribar, conscient que el pacte és per complir-lo, encara que algú en dubtava.»
–Com resumiria el seu mandat?
–«En tres paraules: enriquidor, engrescador i humil. Jo no he canviat el meu tarannà, no he deixat d'anar als llocs de sempre...»
–Mirant ara aquests dos anys, què en destacaria i què n'eliminaria?
–«Jo eliminaria els deutes de l'Ajuntament. En un ajuntament petit, amb petits ingressos, el deute ens preocupa molt. I aquesta serà la meva tasca amb vista a la primera tinència d'alcaldia. En aquests dos anys ja s'ha ordenat tota la qüestió. I destacaria el fet d'haver ideat el projecte, haver-lo posat en marxa i, al final, poder-lo executar; crec que és el súmmum.»
–Un dels grans projectes de mandat era el pavelló polivalent, que, per qüestions econòmiques han hagut d'aparcar, no?
–«El projecte estava molt ben estructurat, vam aconseguir la major subvenció aconseguida mai per Vall-llobrega, però han baixat els ingressos municipals, la crisi de la construcció... Hem decidit aparcar-lo per al proper mandat i destinar l'ajut a altres projectes.»
–I es tornarà a presentar?
–«Jo en tinc ganes. Si tinc la certesa de fer un bon equip, em tornaré a presentar.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona