Política

POLÍTICA

Joan Trias (PSC) abandona el partit pel dret a decidir

Pertany a l'executiva de la federació gironina, és regidor de Pals i conseller de Turisme al Consell Comarcal

El regidor del PSC a Pals Joan Trias ja ha anunciat al president de la federació gironina del PSC, Juli Fernández, que causarà baixa al partit de manera imminent i completarà així un procés de reflexió que l'ha portat a prendre la decisió. El regidor palenc, membre de l'executiva ampliada de la federació socialista gironina amb responsabilitat en l'àrea d'ocupació, assegura que no té males relacions amb la direcció del partit a les comarques gironines, de la qual Trias elogia la feina, i diu que la causa principal de la baixa com a militant del partit té a veure amb “les decisions que s'estan prenent en l'àmbit nacional”. “Les desavinences amb el partit són òbvies. Ara mateix, el dret a decidir ens separa”, va exposar amb claredat. D'altra banda, segons va manifestar també Trias, ara “la voluntat de tot el grup és la de centrar-nos en els temes de Pals i evitar que la dinàmica de partits ens arrossegui”.

Trias és a l'equip de govern del Consell Comarcal amb la màxima responsabilitat en l'àrea de Turisme i alhora és el portaveu municipal a l'Ajuntament de Pals, municipi on el PSC-PM va guanyar les eleccions per davant de CiU. Els dos grups van obtenir quatre regidors, però el pacte entre CiU i Junts per Pals va donar inicialment l'alcaldia a Joan Silvestre, de CiU, càrrec que, des de fa uns mesos, té Sílvia Monar, de Junts.

El regidor que marxa del PSC s'ha presentat en dos mandats com a cap de llista. En les eleccions del 2007 va exercir quatre anys com a regidor d'Urbanisme, quan l'alcalde era Joan Silvestre (CiU).

La baixa de Trias no és l'única del grup municipal del PSC-PM a Pals, donat que també deixaran les sigles amb què van presentar-se a les eleccions del mes de maig del 2011 Narcís Subirana i Sílvia Frigola, segons va explicar el portaveu municipal a aquest diari. Dels quatre regidors electes, tres, doncs, passaran a ser pròximament no-adscrits. L'única regidora que no ha anunciat la seva marxa ha estat Marisol Perea, que es mantindrà amb les sigles que van portar-los a guanyar les eleccions.

La marxa de Joan Trias i el seu grup de sota el paraigua del PSC no suposa una marxa de la política, segons explicava ell mateix: “Continuarem treballant pel poble igual i mantindrem el mateix punt de vista progressista i d'esquerres, i des de Pals.”

Ara mateix, Trias no descarta pensar en la continuïtat com a grup amb vista a les pròximes eleccions municipals, en tot cas sota unes altres sigles, i assegura que ara ell no es vol pronunciar.

En el ple ordinari de dijous vinent, Trias i els seus regidors faran pública la seva sortida del grup per quedar com a no adscrits.

LA XIFRA

4
regidors
El grup municipal del PSC-PM a Pals el formen quatre regidors. En pleguen tres: Trias, Subirana i Frigola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern de Netanyahu decideix tancar Al Jazeera a Israel

barcelona
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona