Güell (IA) confirma que s'ha reunit amb Junquera (CiU) per «acostar posicions» sobre temes d'Amer

Nega haver parlat de moció de censura però recorda que tots dos fan majoria

Güell va reconèixer ahir que havia mantingut «uns contactes» amb Junquera a principis de juliol per «acostar posicions en temes de poble». «Hi va haver una trobada entre els dos grups de l'oposició, que som majoria, per parlar sobre com vèiem el poble», va afirmar Güell, que reconeix que durant el mes passat «hi ha hagut moltes discrepàncies entres IA i CiU». «Que hàgim estat capaços de trencar el gel és molt positiu», va manifestar Güell, el qual recorda que els dos grups «sumen la majoria» al consistori. Tot i així, Joan Güell va voler desmentir les informacions sorgides de CiU sobre el fet que havia ofert presentar una moció de censura per fer fora l'alcalde Xavier Targa (Esquerra), que governa amb minoria juntament amb Coalició per Amer. Tot i així, no va negar rotundament que en un futur la moció es pogués presentar. «És un tema que està molt verd; el nostre grup és molt caut a l'hora d'avançar si hi pot haver o no una moció de censura» en el futur.

Des de CiU, la número dos del grup municipal al consistori d'Amer, Alba Serra, ha escrit un article en el seu bloc en què assegura que «no hi haurà moció de censura» amb Independents d'Amer, tot i que reconeix implícitament que hi ha la proposta feta i es pregunta «per què a Güell li agradaria presentar ara una moció de censura amb CiU». Serra ha criticat durament els anys que Güell va ser alcalde i diu que pactar-hi seria «pa per avui i gana per demà». Per la seva part, des d'Esquerra d'Amer acusen, des del seu bloc, Güell de voler aquest pacte per «alentir o aturar els tràmits que el poden perjudicar», en al·lusió a les nombroses denúncies per presumptes irregularitats urbanístiques que té sobre la taula, i també per «arribar amb una mica d'aire a les properes municipals, mirant de no perdre el protagonisme municipal».

EL PROTAGONISTA

JOAN GÜELL
portaveu d'ia
«El juliol hi va haver una trobada entre els dos grups de l'oposició, que som majoria, per parlar sobre com vèiem el poble»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona