Política

Els crítics del PSC demanen presentar-se a les municipals com a marca blanca i el partit ho veu bé

Àngel Ros, d'Agrupament Socialista, considera que la iniciativa ajudaria a “eixamplar la base socialista”

“Ens sembla una bona iniciativa que en els propers mesos concretarem”, ha assegurat el portaveu socialista al Parlament, Maurici Lucena

El corrent intern del PSC Agrupament Socialista, integrada per crítics de la branca catalanista del partit i capitanejada per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i l'exconsellera Marina Geli, vol que el seu nom pugui ser presentat com a marca electoral dels socialistes en les properes municipals. Segons ha pogut saber l'ACN, va ser precisament Ros qui fa setmanes va plantejar en una reunió a Pere Navarro, líder del partit, aquesta manera de poder presentar-se als ajuntaments amb una denominació paral·lela a la clàssica del PSC. Segons Ros, la iniciativa ajudaria a “eixamplar la base socialista”. A més, ha avançat que reclamarà a la direcció del PSC començar “a treballar-hi” ja de cara als comicis de 2015.

La resposta de la direcció socialista no ha tardat a arribar. El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha beneït la proposta de Ros. “Ens sembla una bona iniciativa que en els propers mesos concretarem”, ha apuntat Lucena. “La proposta del senyor Ros és molt benvinguda i ara s'haurà d'estudiar municipi per municipi, cas per cas, si la millor alternativa per agrupar el màxim de persones progressistes i independents és la marca PSC o PSC guió com li vulguem dir”, ha insistit el portaveu socialista des de la Fira d'Entitats de Sant Esteve Sesrovires.

Els crítics catalanistes volen que en les properes eleccions municipals hi hagi socialistes que es puguin presentar al seu ajuntament sota la marca Agrupament Socialista, en lloc de amb les sigles del PSC. Seria una mena de marca blanca dels socialistes que, segons els crítics, ajudaria a poder aglutinar a l'entorn del projecte a independents i descontents amb alguna de les tendències del partit. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, coneix la proposta des de fa setmanes, quan des del corrent crític li van fer arribar en una trobada informal.

Ros ha volgut donar força a la proposta del corrent intern justificant la necessitat de portar a terme la seva iniciativa. “Agrupament Socialista el que vol és reforçar clarament l'espai socialista del nostre país, i pensem molt directament en contribuir a la implantació del partit de cara a les municipals”, ha assegurat, tot recomanat que el que cal ara al PSC “és intentar agrupar a l'entorn nostre independents progressistes que se sentin vinculats a un projecte com el nostre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona