Política

POLÍTICA

Sílvia Monar ja és la primera alcaldessa de la història de Pals

Agafa el relleu de Joan Silvestre (CiU) complint el pacte de mandat

En el primer discurs va garantir esforç

Sílvia Monar (Junts per Pals) va prendre possessió ahir del càrrec d'alcaldessa de Pals, agafant el relleu de Joan Silvestre (CiU) i complint el pacte de govern signat pels dos grups la primavera del 2011. Monar, fins ara primera tinenta d'alcalde amb responsabilitats en ensenyament, va fer balanç de la feina feta en aquests dos anys i va remarcar que el gran projecte de mandat és la confecció del POUM, ara en procés inicial. La sala de plens va quedar plena a vessar i entre el públic es van veure diversos càrrecs polítics d'ERC.

“Ja tenim l'Ajuntament a tota màquina”, va manifestar Monar, que va remarcar la bona entesa que hi ha amb les entitats del poble. “Tenim pocs diners, però disposem de bones eines”, va assegurar, conscient que el mandat estarà marcat per “l'austeritat”. “Davant l'espoli fiscal que estem patint els catalans, els ciutadans reben les patacades en els pressupostos”, va dir. Monar es va defensar de la falta d'experiència en un ajuntament recordant la seva faceta professional de treballadora de l'administració pública. A més, va subratllar que ja fa dos anys que és al govern i que des del juny del 2011 “ha plogut molt”. La clau del funcionament és en una paraula, “empatia”, i va afirmar que respondria a totes les felicitacions que estava rebent amb molt d'esforç i amb molta feina.

El portaveu de CiU, Albert Agustí, va recuperar una frase que va fer servir l'alcalde sortint, Joan Silvestre, en una entrevista a El Punt Avui en què assegurava que el relleu seria només un canvi de cadira: “Sí, és cert, però amb personalitat pròpia.” Per acabar de perfilar la imatge va recórrer a la metàfora marinera: “Els mariners són els mateixos, però la forma de navegar serà diferent.” El portaveu de Junts per Pals, Josep Comas, va destacar de la nova alcaldessa la seva capacitat per “comunicar de prop”.

Sílvia Monar va néixer el 1975, és diplomada en turisme i, fora del consistori, treballa a l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell des del 2005 en diversos projectes relacionats amb els àmbits de l'empresa i el turisme. En les eleccions de l'any 2007 va quedar a les portes d'entrar com a edil amb ERC (era la número 3 i en van entrar dos) i el 2011, ja com a cap de llista, van aconseguir tres regidors, un menys que CiU i que el PSC, ara a l'oposició.

L'esperit crític de Joan Trias (PSC)

El portaveu del PSC, Joan Trias, va repassar amb un alt esperit crític els dos primers anys de mandat, que va descriure com un “zero de tres”, tot referint-se a tres propòsits que s'havia marcat l'equip de govern en començar el mandat i que, segons el seu parer, no ha complert. Es referia a la construcció de la llar d'infants, a l'entesa per Radio Liberty i al pla de manteniment de places i carrers. Va fixar,a més, quines serien les seves prioritats. Va parlar de la llar d'infants, el POUM, el projecte cultural de Cal Pruna i les obres del teulat de l'escola, entre altres qüestions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona