Política

Centenars de conductors queden atrapats al Voló

Els participants en la cadena del Pertús van optar per no esperar a la reobertura del trànsit i tornar a Girona pel Voló, fet que va originar importants retencions a l'accés a l'autopista en direcció sud

El retorn després de la jornada de la tarda va comportar incidències per a molts conductors que van quedar atrapats al peatge del Voló, per incorporar-se a l'autopista, després de sortir del Pertús, per anar en direcció Girona. També hi va haver importants retencions en trams de l'N-II al seu pas per Figueres, a Bàscara i, també a Sant Joan de Ramis i a les sortides de Figueres, després de finalitzar la Via Catalana.

Una afectació important va tenir lloc a la part nord, i més concretament al Pertús. Un cop finalitzada la celebració, cap a les sis de la tarda, el servei de trànsit en aquell moment encara no permetia l'accés cap al sud. Molts dels participants de la Via al Pertús van valorar com una opció sortir en direcció al Voló amb la posterior intenció d'incorporar-se a l'autopista i així poder tornar en direcció sud, cap a Girona. Aquesta afluència massiva de trànsit va complicar l'accés al peatge i va provocar que els pocs més de 10 quilòmetres entre el Pertús i el peatge del Voló fos una ratera. El darrer tram d'uns cinc quilòmetres va ser un calvari, i la cua va durar més de dues hores fins al peu del peatge.

El mateix va passar a l'N-II al seu pas per Figueres i als accessos a l'autopista AP-7. Un altre dels punts calents va ser a Bàscara, on es va formar una interminable cua que ja s'iniciava molt abans de Figueres i que va tenir els vehicles circulant a poc més de 8 o 10 quilòmetres per hora en direcció a Girona. Un altre punt va ser Sant Julià de Ramis. En aquest tram, entre Figueres i Bàscara, molts conductors van optar, en funció de la seva destinació, per desviar-se en direcció a la Bisbal d'Empordà, a través de Verges i així, en alguns casos, mirar d'arribar a Girona fent volta. Altres amb destinacions com ara Palamós i Palafrugell, en direcció al Baix Empordà, van poder sortir de l'embús.

LA XIFRA

5
quilòmetres
de cua hi havia al peatge del Voló de conductors que venien del Pertús per agafar l'autopista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona