Política

Ripoll es queda sense estelada i amb l'asta serrada per la base

És la segona vegada que roben aquest símbol independentista situat a l'accés sud de la vila

Ja han encarregat a un soldador que arregli el pal

L'estelada de l'accés sud a Ripoll ha estat en el punt de mira d'una altra bretolada amb rerefons ideològic. Ha estat robada –i ja és la segona vegada en poc temps– per uns desconeguts. En aquesta ocasió, però, els qui se l'han emportat han tingut més feina del compte, perquè han hagut de serrar l'asta metàl·lica que la sustentava, ja que està a una altura considerable i el mecanisme per hissar-la també està lluny del terra. Per poder serrar el pal metàl·lic, els autors havien de tenir eines especialitzades i, a més, tenir una certa experiència en aquesta mena de tasques.

Els fets van passar durant el cap de setmana i, igual que la vegada anterior, ningú no se'n va adonar, ja que els autors van actuar durant la nit.

Ara fa aproximadament un any, l'estelada que aleshores lluïa al mateix giratori va ser robada. Aquella vegada, però, només es van emportar la bandera. Ara, a més, han malmès el pal que la sustentava.

Fonts de l'Ajuntament de Ripoll han informat que, igual que ara fa un any, l'estelada es restituirà d'aquí a pocs dies. De fet, ja s'ha encarregat a un soldador els treballs pertinents per fer-ho possible.

L'Ajuntament de Ripoll va plantar aquesta estelada a l'accés sud a petició de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Ripollès. L'indret es va escollir perquè és un dels més transitats del municipi.

Hi passa tot el trànsit que arriba a Ripoll per l'autovia C-17 (Vic-Ripoll) i també el que està de pas cap a Campdevànol, Ribes de Freser i la collada de Toses, i el que per la ronda Mas d'en Bosch se'n va cap a Camprodon, el coll d'Ars i el sistema de túnels de Collabós.

LA XIFRA

2
vegades
s'han endut l'estelada que hi ha a l'accés sud a Ripoll, al sector de la carretera de Barcelona.

LA DATA

05.10.12.
és el dia en què
es va restituir l'estelada que havia estat sostreta per uns desconeguts a Ripoll.

A Olot, també se la van endur

Els símbols catalanistes també han estat objecte de sabotatge a Olot. Fa una mica més d'un any, el blanc va ser la senyera que onejava a dalt del volcà Montsacopa, on actualment hi ha una estelada. Uns desconeguts també hi van pujar de nit, la van despenjar i se la van endur. A més, van aprofitar per fer pintades contra els catalans als murs del recinte emmurallat. Ara, hi oneja l'estelada i s'hi ha modificat el mecanisme per hissar-la, al qual només es pot accedir amb una escala perquè està a molta altura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries