Política

El Moviment Cívic 12-O demanarà a l'Estat que prohibeixi la Via Catalana

Assegura que es tracta d'un acte “insurreccional”, amb “plantejaments violents” i contrari a la constitució i la legalitat

Considera que s'hauria de cessar el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per animar a la participació

El Moviment 12-O demanarà al govern espanyol que “impedeixi legalment” la Via Catalana per la Independència. Considera que es tracta d'una convocatòria de caràcter “insurreccional, amb plantejaments violents, amb finalitats contràries a la constitució i a la legalitat”.

L'organització denuncia en un comunicatque la cadena humana del proper 11 de Setembre pretén “aïllar i paralitzar tot un territori, amb les greus conseqüències d'ordre públic i econòmic que això genera”. Per aquest motiu, considera que “l'actuació” del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, a l'animar a la participació en aquest acte és una “greu irresponsabilitat política” i assegura que en qualsevol país democràtic s'hauria cessat el conseller.

Al seu parer, es tracta d'una convocatòria de “caràcter idèntic a la que va envoltar el Parlament de Catalunya i va obligar el president Mas a acudir al mateix en helicòpter”. A més, defensa que cap “entitat privada pot reservar per a les seves accions tot un territori en exclusiva”. “I si l'entitat és pública, ha de justificar l'estat d'excepció”, afegeix.

L'entitat avança que demanarà als “partits constitucionalistes del Parlament” que demanin “explicacions i responsabilitats polítiques” al conseller d'Interior i al Director General dels Mossos “per les seves extralimitacions i ús partidista de les institucions”.

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va donar per fet el dilluns que participarà a la concentració que el moviment vol convocar també l'Onze de Setembre al voltant de la Sagrada Família de Barcelona, tot i que la decisió final la prendrà dilluns que ve en la reunió de la direcció del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Afganistan

Tres turistes de nacionalitat espanyola moren en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona