Política

Nou mosaic històric

Aquesta és la xifra que es va mostrar en la composició amb l'aspiració que sigui l'any de la celebració de la consulta pel dret a decidir

A quarts de set de la tarda es va hissar una gran ensenya independentista al mig del recinte. Representants d'Òmnium, l'ANC, l'Ajuntament de Girona i del grup Hermes van presidir l'acte

Fins a 1.539 persones dins un gran requadre de trenta-quatre metres de llarg i setze d'ample. Aquestes són les xifres del gran mosaic que es va fer a les 20.14 hores al centre del Camp de Mart de la Devesa de Girona, recinte del Concert per la Llibertat. El mosaic mostrava una xifra, 2014, feta amb 421 cartolines vermelles, dins un mar de 1.118 cartolines grogues. La xifra representava l'any del tricentenari dels fets del 1714, i també l'any que el poble vol que se celebri la consulta per decidir el futur de Catalunya.

Abans de l'hora indicada, mentre es cridava a la gent per fer una composició ordenada del mosaic, ja van sentir-se alguns crits a favor de la independència. A l'hora en punt, Poble que Canta van interpretar Els Segadors mentre el públic, a dins i fora del requadre, aixecava les seves cartolines i acompanyava els cantaires en el cant de l'himne nacional de Catalunya. Un cop acabat, va tornar a haver-hi crits d'independència i visques a favor d'una terra lliure. Abans, a dos quarts de set de la tarda, es va hissar l'estelada al mig del recinte. L'ensenya independentista la van hissar Guillem Alsina, en nom del col·lectiu La Natació Catalana per la Independència, i Miquel Casals, en representació del col·lectiu de represaliats del 1992. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, acompanyats del president del consell d'administració del grup Hermes, Joaquim Vidal, el conseller delegat del grup, Joan Vall, i Xevi Xirgo, director d'El Punt Avui, van presidir l'acte.

L'alcalde Puigdemont va recordar que es tractava del tercer concert –el primer es va fer fa vint-i-un anys– amb el lema Catalunya vol viure en llibertat. Puigdemont va dir que “no hi ha res més democràtic que decidir lliurement el propi destí [...]”. L'alcalde hi va afegir que “aquest dret és el que volem defensar sempre, i avui [per ahir] amb aquest concert, es tracta d'això”. Després d'hissar l'estelada, els cantaires de Poble que Canta van interpretar El Cant de la Senyera.

1.539
persones
van composar el mosaic amb la xifra ‘2014'. El mosaic feia 34 metres de llarg i 16 d'amplada. Moltes altres persones van aixecar també cartolines al voltant del mosaic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

La participació a les 18 hores s’alenteix i s’equipara a les més baixa del 2021

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona