Política

política

Montse Mindan pren el relleu de l'alcaldia de Roses

El ple de renúncia de Carles Pàramo per continuar sent alcalde es va celebrar ahir sense cap imprevist i amb molts assistents

L'oposició va fer pocs retrets i va facilitar el traspàs del càrrec

Montse Mindan és des d'ahir a la una del migdia la nova alcaldessa de Roses després de la celebració d'una sessió plenària extraordinària en què Carles Pàramo va renunciar oficialment a aquest càrrec. Pàramo va explicar públicament que la seva renúncia no obeïa a cap malaltia, ni al cansament, ni a la manca de projectes, sinó del convenciment que havia de deixar pas perquè altres persones agafessin aquesta responsabilitat pensant en el bé de Roses i en el seu futur. I va subratllar que hi renunciava sense cap recança. “L'obra està encarrilada i la deixo en bones mans”, va dir Pàramo en al·lusió directa a la que estava a punt de ser la nova alcaldessa. Després del seu discurs, els membres del consistori van acceptar, per unanimitat, la renúncia de Pàramo. I seguidament es van poder sentir alguns retrets –pocs– de la veu del portaveu de Gent del Poble-AM, Francesc Ginés, que va ser el més crític. Ginés va agrair a Pàramo tots els anys que havia dedicat al càrrec, però alhora va fer notar que 16 anys era massa temps al capdavant d'un govern municipal. La portaveu del PSC, Magda Casamitjana, va destacar que a pesar de la “coneguda discrepància” política que mantenia amb ell, li estava agraïda per la tasca duta a terme i li va desitjar molta sort en la nova etapa que començava. El seu soci de govern, el portaveu del PP, Manel Escobar, va dir clarament que després de la feina feta, hauria estat “injust” que marxés “per la porta del darrere”.

Tret de CiU, els altres grups del consistori van renunciar a la possibilitat de presentar un candidat a l'alcaldia, i Montse Mindan va ser proclamada nova alcaldessa de Roses amb els vots de CiU i PP (12). Midan va jurar el càrrec i va rebre la vara de mans de Pàramo, moment que va ser seguit d'un fort i llarg aplaudiment per part de tot el públic. I en tornar a donar la paraula als portaveus de l'oposició, Ginés va qualificar de “legítim, però altament reprovable” que Pàramo deixi el mandat just a la meitat i que ho faci per motius estrictament personals. I la portaveu del grup socialista també va expressar la seva sorpresa amb aquesta decisió i va fer notar que aquest episodi marcava “un punt d'inflexió” en el mandat que calia saber aprofitar. En la seva intervenció, la darrera del ple, Mindan es va comprometre a seguir una línia continuista i prioritzar les necessitats socials dels veïns del municipi. “La resolució dels problemes del dia a dia de la gent són tan importants com els grans projectes”, va exposar l'alcaldessa.

LA FRASE

No em sento cansat, ni mancat de projectes, però és el moment de deixar pas a altres persones
Carles Pàramo
exalcalde de roses

Un ple amb moments emotius

La sala de plens de l'Ajuntament de Roses va quedar petita per acollir tota la gent que volia ser present a l'acte de comiat oficial de Pàramo com a alcalde i d'estrena d'alcaldessa. Per tant, una part dels veïns van haver-lo de seguir en una sala annexa. Entre els polítics que van assistir a l'acte, hi havia el delegat del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; l'alcaldessa de Figueres i els alcaldes de Castelló d'Empúries i de Llançà. A causa de l'emoció, tant a Pàramo com a Mindan se'ls va tallar la veu en els discursos, de renúncia i acceptació del càrrec, unes intervencions que els assistents van aplaudir fortament i durant força estona. El consell que Pàramo va donar a la família de Mindan –“molta paciència”– va trencar amb la solemnitat que presidia el ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic cedeix i aprova el polèmic pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona