Política

Del rock català a les fusions mestisses i altres ritmes

Dissabte actuaran a la Devesa de Girona grups de diversos estils i generacions, des de Glaucs i Lax'n'Busto fins a 9Son i Acció

En la recta final, el concert reforçarà la part més rockera i festiva

Des d'Elvis i tots els pioners dels anys cinquanta del segle passat, el rock ha estat sinònim de llibertat, de lluita i de protesta.

Per tant, al festival Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat, que tindrà lloc dissabte vinent a la Devesa de Girona organitzat per El Punt Avui, no hi podien faltar els fills –o ja gairebé els besnéts– d'Elvis, per a la majoria dels quals el rock és ja més una actitud que no pas una etiqueta estilística pròpiament dita. De fet, la majoria dels grups que actuaran dissabte no dirien que fan rock, hi afegirien algun matís o fins i tot renegarien d'Elvis.

Els més clàssics de la nit seran Lax'n'Busto i els recentment recuperats Glaucs. Els Lax són, després de més d'un quart de segle en actiu, uns autèntics incombustibles de la primera fornada del rock català que va triomfar en la primera meitat dels anys noranta. Aquest any han publicat un nou disc, Tot és més senzill, que mostra el seu costat més pop. Pel que fa a Glaucs, el grup liderat per Jofre Bardagí s'ha reunit fa pocs mesos, deu anys després del seu comiat, i està preparant un nou disc, del qual avançaran algun tema al concert de Girona, juntament amb uns quants clàssics del seu repertori.

En la recta final del concert, que reforçarà la part més rockera i festiva, també hi actuaran, a part de Glaucs i Lax'n'Busto, els 9Son, una jove formació que fusiona la rumba amb altres ritmes mestissos en el seus dos discos, Salsa rumbesco i Obert, tots dos disponibles en descàrregues digitals gratuïtes a través de www.9son.net. I el festival és tancarà en les primeres hores de la matinada amb els amerencs Deskarats, que ja van actuar al concert de l'any passat a la Devesa, i ara hi tornen amb el seu ska tan potent com estilísticament lliure i desacomplexat. També conviden a descarregar el seu últim disc, Festival, des del web www.deskarats.com.

Entre les propostes adreçades al públic més jove, també hi ha els empordanesos Acció, que presentaran el seu segon disc, On sóc ara; La Porta dels Somnis, amb la gran veu de Virgínia Martínez i les cançons d'Un far encès, i l'actor i cantant Andreu Rifé (Polseres vermelles). El cellerenc Carles Cors, conegut artísticament com Le Croupier, representarà la vitalitat i diversitat del nou pop en català, en aquesta gran festa de la llibertat i la creativitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona
Alemanya

La ministra d’Afers Estrangers alemanya denuncia un ciberatac rus

barcelona
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona