Política

POLÍTICA

Unió de 48 pobles per fer actes per la independència

L'Assemblea Nacional Catalana organitzarà els dies 12,13 i 14 de juliol les jornades ‘Rius de llibertat'

Una quarantena de pobles s'han coordinat per preparar actes festius a favor d'un estat propi

Quaranta-vuit pobles repartits entre el Ter i el Fluvià organitzaran durant tres dies, del 12 al 14 de juliol, i de manera simultània, un conjunt d'actes per reivindicar un estat propi. L'activitat, Rius per la llibertat, jornades per a un estat propi, és el paraigua que aplegarà els actes que tindran lloc a poblacions, com ara: Camallera, Saus, Llampaies, Sant Mori, Vilaür, Palau de Santa Eulàlia, Ventalló, Sant Jordi Desvalls, Cervià de Ter, Viladasens, Verges, Jafre, Colomers, Gaüses, Les Olives, Garrigoles, Vilacolum, Vilamacolum, Vilopriu, Sant Miquel de Fluvià, Cornellà del Terri, Bàscara, Orriols, Calabuig, Torroella de Montgrí, Torroella de Fluvià, Albons, Bellcaire d'Empordà, Sant Pere Pescador, la Tallada d'Empordà o l'Escala.

Segons explica Eduard Casas, de l'ANC, aquesta és una zona on la gent es mot activa i es comunica molt: “Volem que siguin unes jornades de pedagogia, de festa, perquè simultàniament i conjuntament durant tres dies es vagin fent actes de diversos tipus, i amb grans excepcions perquè es faran festes que només celebren un cop l'any”.

L'objectiu dels impulsors d'aquesta iniciativa transversal és difondre la necessitat d'apostar per aconseguir un estat propi. La idea presentar aquest missatge, de manera festiva i lúdica, a moltes poblacions on hi ha, també, molta segona residència, un fet que, segons els organitzadors, també es té en compte.

Festa i cultura

El programa de les jornades encara no s'està tancant. Amb tot, la Processó de Verges, cas que ho acordi avui la seva assemblea, podria sortir al carrer a Verges, fora de Setmana Santa.. En tot cas, els actes seran simultanis i seran molt variats, i pels que estan confirmats pot destacar de la representació de la dansa del Cornut de Cornellà del Terri, visites guiades, així com actuacions musicals diverses, amb Feliu Gasull, Quim Masferrer, Montserrat Carulla, Marc Parrot i Núria Feliu o actuacions de circ, entre altres propostes. Segons els organitzadors, i a l'espera de tancar-se definitivament el programa, es confia que artistes i col·lectius, com ara els dels geganters o castellers, s'apuntin a la iniciativa i ajudin a fornir encara més una programació que es preveu del tot atapeïda. Des l'organització es confirma la presència de Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, i també fels periodistes Jaume Barberà, Martí Anglada, Vicent Sanchis o Pilar Rahola, entre molts altres. Segons va explicar ahir un dels organitzadors la proposta és ambiciosa i, a la vegada espectacular, perquè ha permès posar d'acord gairebé una cinquantena de municipis, en unes jornades que tindran a banda del component reivindicatiu un de clarament pedagògic. Per això és pretén que aquestes seguin unes jornades “úniques i excepcionals, on mostrarem la força democràtica del convenciment del procés cap a la independència, i la unió de tot un poble en un projecte”. I això es vol fer amb una combinació de cultura tradicional, gastronomia, música, carrer i pedagogia sobre el que representa la independència.

LA XIFRA

48
pobles
des del Ter fins al Fluvià s'han posat d'acord i coordinat per fer un programa conjunt d'actes.

LA DATA

12.07.13
serà el tret
de sortida dels actes que se celebraran simultàniament fins al 14 amb una clara voluntat festiva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona