Política

JORDI NOGUER

ALCALDE SORTINT DE SANT GREGORI (CIU)

“Si no plegués, no em sentiria a gust”

“Cada vegada em podia dedicar menys a l'alcaldia, i és millor deixar pas a altra gent”

“La feina que s'està fent és molt bona. El grup polític està consolidat i compleix els compromisos adquirits”

Roca, el substitut
Després de la renúncia de Noguer, dimarts, Quim Roca, el primer tinent d'alcalde, hauria de rellevar-lo fins als comicis del 2015. “N'hem parlat i, després de la meva renúncia, és el pas que hauria d'afrontar“, diu Noguer. Roca és ara regidor d'Hisenda i Joventut, entre altres àrees.

Jordi Noguer (Sant Gregori, 1969) renunciarà dimarts, en un ple extraordinari, a l'alcaldia de Sant Gregori.

Després de Ramon Vidal, Joaquim Vidal i Lluís Ferrer, Noguer, llicenciat en econòmiques i empresarials i responsable comercial d'una empresa de distribució, ha estat el quart batlle de Sant Gregori des del restabliment de la democràcia. Plega dos anys abans del previst. Noguer ha escrit una carta pública en què s'acomiada de la gent dels set nuclis que formen el municipi: Sant Medir, Cartellà, Constantins, Ginestar, Taialà, Sant Gregori i Domeny.

Com és que plegui a mig mandat?
Bàsicament, ja havia dit que aquesta seria la meva última legislatura, fins i tot ho vaig dir el 2011. I ara, per motius familiars i professionals, cada vegada em puc dedicar menys a l'alcaldia. Arribats a aquest punt, el més important és deixar pas a altres persones que s'hi puguin dedicar més. Sant Gregori necessita molta dedicació, i és millor deixar pas a altra gent.
Li sap greu deixar-ho? O creu que el més important és el poble?
Home, són molts anys. Des del 1999 que sóc a l'Ajuntament i, des del 2003, vaig encapçalar la candidatura [i feia d'alcalde]. Són molts records, molts amics... Em sap greu, però havia de prendre una decisió. Si no plegués, no em sentiria a gust amb mi mateix.
No és gaire comú que deixi les coses ara, quan no hi ha grans maldecaps i governa amb majoria.
El que passa és que un tema molt meditat. En les coses que faig, jo vull ser-hi, i veia que no hi podia ser. I em sembla més honrat, per la meva banda, deixar-ho.
Quin balanç fa dels deu anys de batlle a Sant Gregori?
Home, he de dir que un alcalde no fa mai les coses sol. Forma part d'un equip, i no només part del mateix grup polític, i la gent de l'Ajuntament. Al final, és tot el poble. Quan es fan coses, es fan entre tots. He sentit que tenia el suport de tothom, cosa que agraeixo.
Deixar l'alcaldia a mig mandat podria afectar CiU, que governa amb majoria absoluta [8 edils d'11]?
No. Em sembla que les eleccions reflecteixen la feina d'un grup de gent. Crec que la feina que s'està fent és molt bona. Tenim un grup consolidat i que d'alguna manera està portant tots els compromisos adquirits. No és només cosa de la persona de davant, sinó que és una cosa col·lectiva.
Què destacaria d'aquests anys?
Jo el que destacaria més, quan s'ha de fer balanç, és que hem aconseguit que Sant Gregori sigui un poble viu. Jo abans havia col·laborat amb diferents entitats, i, quan vaig entrar a l'Ajuntament, m'ho vaig agafar com un pas més de participació, i volia que també ho fes la gent. Quan fas d'alcalde, tens més feina institucional, però sense oblidar que la feina s'ha de fer entre tots. Hem aconseguit que Sant Gregori sigui un poble viu, i mantenir la flama. Estant tan a prop de Girona, hi hauria el perill de ser un poble dormitori, però aquí tothom s'ha sabut integrar i tothom se sent del poble, hi hagi nascut o hi hagi vingut.
Amb la crisi, la gestió és difícil?
Una mica com a tot arreu. No hem estirat més el braç que la màniga. Hem fet projectes que els veïns poden veure [com la recent inauguració de la biblioteca, a la plaça Rafael Masó] i poden utilitzar sovint. Aquesta és la satisfacció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona