Política

política

Insubmissió fiscal ‘light' a Sant Joan de les Abadesses

El PSC tomba la moció d'ERC que demanava pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya i s'aprova per unanimitat la proposta socialista

Es deixa per més endavant exercir la insubmissió

Insubmisos fiscals, però sense consens, ni unitat. El ple de Sant Joan de les Abadesses va aprovar en la seva última reunió declarar-se insubmís fiscal, però l'acord no va ser fàcil. Primer, amb el vot contrari dels socialistes, al govern municipal, es va rebutjar una moció d'ERC, a l'oposició, en què demanava la declaració, però també exercir la insubmissió amb caràcter immediat. Hi va votar a favor CiU. El PSC va al·legar amb un informe de l'interventor municipal a la mà que no podia donar suport a una proposta que no està inclosa en la legalitat.

Posteriorment, els socialistes van presentar la seva pròpia moció, que va tenir llum verd amb la unanimitat dels grups anteriors. En aquest cas, el matís era que la insubmissió s'exercirà quan el govern local ho consideri oportú, és a dir, quan l'Agència Tributària de Catalunya pugui gestionar directament els ingressos fiscals.

El portaveu d'ERC, Sergi Albrich, va lamentar que l'equip de govern hagi estat poc valent en aquest aspecte i que el municipi s'hagi situat a la cua dels ens locals ripollesos que sí que s'hi han pronunciat a favor. “Pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana és un gest simbòlic, sabent que de moment seran retornats a Madrid, però ha de permetre muscular aquest organisme a fi que analitzi de forma acurada la capacitat recaptadora del país per tal d'esdevenir una veritable futura estructura d'estat”, va remarcar. A més, hi va afegir que en el fons es tracta d'un gest que es fa amb l'objectiu de solidaritzar-se amb el govern de la Generalitat per la deslleialtat econòmica que pateix de l'Estat espanyol, que no paga els seus deutes.

L'alcalde de Sant de les Abadesses, Ramon Roqué (PSC), va manifestar que l'equip de govern no renuncia a la insubmissió fiscal, però va voler deixar clar que l'exerciran quan el context la faci efectiva. “Ho farem quan l'agència catalana doni garanties que aquests diners no van a parar a Madrid”, va afegir-hi.

En l'actualitat, a la comarca del Ripollès, són cinc els plens que s'han declarat insubmisos fiscals. Es tracta de Ripoll, Vallfogona de Ripollès, Pardines, Campdevànol i Planoles. També s'hi ha declarat el ple del Consell Comarcal del Ripollès.

A Ribes de Freser, en canvi, la declaració no va prosperar.

LA FRASE

Exercirem la sobirania fiscal quan l'Agència Tributària de Catalunya doni garanties que els tributs es queden
Ramon Roqué

LA XIFRA

5
municipis
de la comarca del Ripollès han dit “sí” a la sobirania fiscal i també el Consell Comarcal

LA FRASE

És un gest de solidaritat amb la Generalitat que pateix la deslleialtat econòmica de l'Estat espanyol
Sergi Albrich


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona