Política

Amical Mauthausen exigeix la dimissió de María de los Llanos de Luna

L'associació que representa les víctimes dels camps de concentració nazis considera una “ignomínia” que la delegada del govern espanyol participés en l'homenatge a la División Azul

També demana la renúncia de l'alcalde de Sant Andreu de la Barca

L'entitat Amical de Mauthausen ha demanat aquest dijous la dimissió de la delegada del govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i de l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, en considerar una “ignomínia” que participessin en un homenatge a membres de la División Azul.

L'associació que representa a les víctimes espanyoles dels camps de concentració nazis i els seus familiars ha considerat en un comunicat que Llanos de Luna és “indigna de representar al govern d'Espanya” pel fet de “menysprear als milions de víctimes del nazisme al condecorar als quals van recolzar amb les armes, la División Azul, les trinxeres nacionalsocialistes”.

“Ja va sent hora que els polítics que diuen representar-nos, si més no, no siguin uns ignorants, si és que no actuen de mala fe. Però tant en un cas com en un altre, és exigible que assumeixin responsabilitats per les seves actuacions”, subratlla l'entitat. “I si no han estat capaços de presentar la seva dimissió per uns fets tan greus, la seva destitució és una obligació d'aquells a qui correspongui, si no volen fer-se'n còmplices”, afegeix

Amical Mauthausen fa extensiva la seva denúncia i ha responsabilitzat també “tots els càrrecs electes que van assistir a l'acte”, entre els quals l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca (PSC).

Segons el parer de l'associació, “no és correcte que un alcalde socialista tan sols hagi admès el seu error després de la denúncia pública d'aquests fets i que no ho hagi fet de motu propi immediatament, i que no presenti la seva dimissió”.

Mentre Llorca “feia de comparsa dels que van recolzar el nacionalsocialisme, una regidora socialista de Santa Coloma de Gramenet havia participat en un homenatge als republicans espanyols assassinats a Mauthausen”, argumenta l'associació d'antics deportats.

“S'imagina algú que, a Alemanya, seria possible que desfilés una representació de les SS com un acte de reconciliació?”, es pregunta l'Amical de Mauthausen. “La reconciliació amb el nazisme no és possible, perquè el nazisme no és una opinió, sinó una doctrina que va causar la major barbàrie que ha patit la Humanitat”, afirma. Per això, des de l'Amical de Mauthausen han insistit que “no es pot banalitzar el nazisme, una cosa que molts dels nostres polítics acostumen a fer irresponsablement tot sovint”. “Fins i tot la premsa europea s'escandalitza que, a Espanya, siguin possibles fets com els que aquí denunciem, mentre alguns polítics no volen donar-se per al·ludits i assumir les seves responsabilitats”, sentencia l'entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona