Política

Llanos de Luna entrega un diploma als combatents espanyols de l'exèrcit nazi

La delegada del govern espanyol a Catalunya va entregar dissabte passat un diploma a la ‘Hermandad de Combatientes de la Divisón Azul'

La Guàrdia Civil argumenta que es tracta d'una associació legal i que se'ls va homenatjar per motius “històrics” i no ideològics

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va entregar dissabte passat un diploma a la Hermandad de Combatientes de la Divisón Azul en un acte organitzat per la Guàrdia Civil que es va celebrar a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). Fonts pròximes a la Guàrdia Civil han defensat que es tracta d'una associació registrada legalment i han argumentat que se'ls hi ha entregat un diploma per motius “històrics i culturals”, però en cap cas per raons ideològiques. A més, aquestes mateixes fonts asseguren que, en el mateix acte, també es va homenatjar a l'Associació d'Aviadors de la República.

En una nota de premsa difosa aquest dijous, la Guàrdia Civil ha argumentat que totes les associacions i germandats que van assistir a l'acte de dissabte “estan legal i i degudament regulades i inscrites” als organismes estatals o autonòmics corresponents i associats a la Ponència de Cultura de Defensa o bé a la Federació d'Associacions Cívico-Militars de Catalunya.

Després de la polèmica desfermada per la commemoració a la Hermandad de Combatientes de la División Azul, la Guàrdia Civil ha afirmat que la idiosincràsia de les associacions que van participar a l'acte “es fonamenten en un context històric, en absolut ideològic, i estan integrades per familiars de persones que hi pertanyen”.

Sobre el fet que fos Llanos de Luna qui lliurés el diploma als combatents espanyols de l'exèrcit nazi, el cos justifica que l'entrega “no va obeir a cap consigna determinada, sinó a la disposició aleatòria al pati d'armes”. En aquest sentit, destaca que el diploma atorgat a l'Associació d'Aviadors de la República el va lliurar un guàrdia civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

Stormy Daniels detalla al jutge la seva relació sexual amb Trump

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA