Política

política

El PSC del Ripollès debatrà el canvi de rumb del partit

La coordinadora comarcal havia dit que no reconeixia el seu propi partit per qüestions com la nacional i altres acords del congrés incomplerts

Molts militants se'n van apartar temporalment

La coordinadora al Ripollès del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Núria López, celebra que la direcció nacional del partit comenci a canviar de rumb, tal com demostra el vot a favor de les resolucions de CiU i d'ICV al Congrés dels Diputats a favor de promoure una consulta sobre el futur de Catalunya i en sentit contrari de la resta de diputats del PSOE. I també la proposta socialista que aquesta setmana ha prosperat al Parlament quant a la celebració d'una consulta, però negociada amb l'Estat, i el flamant anunci de la celebració d'unes eleccions primàries obertes per escollir el candidat a la Generalitat.

Això no obstant, López recorda que la coordinadora ripollesa no s'ha reunit des del mes de febrer passat, quan van comunicar a la federació gironina del PSC el malestar de la militància ripollesa i que alguns militants van suspendre temporalment la seva militància. En alguns casos, es tractava d'agrupacions locals senceres com ara la de Sant Joan de les Abadesses, segons la qual durant les pròximes setmanes es farà una altra reunió, de la qual podria sortir un pronunciament formal després que en parlin a cada agrupació local.

El febrer passat, els socialistes ripollesos van fer públic un manifest en què afirmaven que no reconeixien el seu propi partit.

El fet que el PSC no hagués fet passos prou contundents en l'encaix nacional, d'esquerres i democràtic del partit era el principal retret. La llista, però, era més llarga i hi havia precisament la no-celebració de primàries com un altre dels aspectes més rellevants. Es completava amb la duplicitat de càrrecs que es produïa, l'estratègia de la direcció quant al debat nacional i les polítiques econòmiques alternatives, la relació amb el PSOE, les incoherències reiterades en algunes votacions, la falta d'accions concretes d'obertura del partit, etc.

I és que la coordinadora del PSC al Ripollès considerava que tots aquests fets demostraven un incompliment flagrant de molts dels acords adoptats en l'últim congrés nacional del partit i també del de la federació de les comarques gironines.

Tot i aquestes crítiques i que molts militants es consideren encara autosuspesos temporalment de militància, ja aleshores la responsable d'aquesta coordinadora va manifestar que no hi havia cap voluntat de trencar amb ningú, i que l'ens que presideix havia escoltat la gent del partit al Ripollès i havia decidit traslladar aquest malestar a la direcció.

LA DATA

09.02.13
Es va reunir
la coordinadora del PSC i es va posar de manifest el malestar de la militància.

Una qüestió de coherència

“No deixem de ser socialistes”, ha remarcat la presidenta comarcal del PSC al Ripollès. “Tot allò que es va acordar en l'últim congrés nacional del partit i es va complint és una bona notícia, perquè això vol dir ser coherent”, hi ha afegit Núria López. Ella mateixa ha assegurat, amb relació al fet que molts militants del Ripollès van decidir la suspensió temporal de militància i fins i tot en alguns casos es van donar de baixa, que va ser un moment de frustració important. La màxima responsable dels socialistes ripollesos ha manifestat, però, que la decisió de revertir aquesta situació l'han de prendre les agrupacions locals de la comarcal. En aquest cas, es tracta de la de Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i Campdevànol. Als altres municipis, no hi ha agrupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.