Política

política

Salvador Balliu presidirà el Consell comarcal de la Selva

L'alcalde de Caldes de Malavella ja va assumir les responsabilitats d'Alba Serra, exalcaldessa d'Amer

Ahir es van reunir CiU i ERC per tractar del futur de l'ens

L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, serà el president del Consell Comarcal de la Selva en substitució de Robert Fauria, l'encara alcalde de Sant Hilari Sacalm. Fauria deixarà el càrrec aquest mes, en una data que encara no s'ha concretat, i CiU ha estat treballant aquesta setmana per determinar qui el rellevaria. Balliu ja va mostrar la seva bona predisposició a liderar l'ens quan el partit va fer una primera consulta per acabar de perfilar quin seria el nou president. També es va parlar d'altres possibles candidats, fins i tot algun que no figurava en la llista de substituts dels consellers que pleguen, però finalment tant CiU com el seu soci de govern, ERC, veurien bé que l'alcalde de Caldes fos el nou president.

Dels dotze consellers de CiU, ja hi ha hagut, de moment, un canvi. Alba Serra va deixar l'alcaldia d'Amer i l'acta de regidora, i automàticament deixava de ser consellera a Santa Coloma. El seu lloc l'ocuparia, segons sembla, l'alcalde d'Osor, Isidre Font, mentre que les seves responsabilitats –l'àrea de Serveis Socials– les va assumir Salvador Balliu. El lloc de Robert Fauria com a conseller, quan plegui, l'hauria d'ocupar en principi un dels candidats de CiU a la llista de reserva, i el mateix passaria si finalment Josep Valls –regidor de Lloret de Mar– també plegués.

Alba Serra va deixar els càrrecs a Amer per la seva imputació en el cas dels pisos Baker, que va denunciar el portaveu d'ERC Xavier Targa. Tot i que ningú li ho va demanar, Serra va quedar molt afectada en veure's embolicada en una querella, segons va admetre en el seu últim ple. Fauria deixarà tant la presidència del Consell com l'alcaldia i l'acta de regidor de Sant Hilari Sacalm per la seva imputació en el cas Manga, que investiga tràfic d'influències en la gestió de l'empresa GRS Arc Local, contractada pel Consell, i el presumpte finançament il·legal de CiU a través de GRS.

LA XIFRA

2
consellers
de CiU hauran canviat des del 2011 al Consell: Alba Serra i –aviat– Robert Fauria.

LA DATA

22.02.13
és el dia
que Robert Fauria va anunciar que deixava la política arran de la seva imputació en el cas Manga.

CiU i ERC no es posen d'acord sobre Josep Valls

CiU i ERC van mantenir ahir una reunió a la seu del Consell Comarcal per negociar alguns punts que han de permetre mantenir el pacte de govern. Segons Jordi Orobitg, vicepresident del Consell Comarcal de la Selva (ERC), hi ha bona sintonia en les negociacions. Entre els punts que ERC demanava per a la continuïtat del pacte, però, hi ha la renúncia de Josep Valls, cosa que també reclamen els grups de l'oposició. En aquest punt, però, sembla que no hi ha acord i se'n tornarà a parlar la setmana vinent. L'oposició també va forçar la convocatòria d'un ple extraordinari, però encara no se n'ha fixat la data. ERC també volia demanar explicacions dels tècnics i personal del Consell Comarcal, “detingut o obligat a comparèixer davant els instructors de les diligències, per determinar les mesures a prendre”. També va demanar una auditoria dels contractes amb GRS Arc Local i determinar quines mesures s'han de prendre respecte dels càrrecs de confiança (Joan Burjachs, el gerent, ho és).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els pactes i Catalunya es fan lloc en la campanya de les europees

barcelona
Xavier Cros
Alcalde de Fontcoberta (ERC)

“Sense subvencions no podem fer inversions”

Fontcoberta
Sònia Viñolas
Alcaldessa de Malgrat de Mar (PSC)

“Vull recuperar la pertinença de poble que hem anat perdent”

Malgrat de Mar
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar un segon revés i perilla la majoria al Congrés

madrid
política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
unió europea

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona