Política

Els quatre detectius de Método 3 detinguts declaren davant el jutge

Francisco Marco, Elisenda Villena, Álex Borreguero i Julián Peribáñez han estat traslladats aquest matí des de la comissaria on estaven arrestats fins a la Ciutat de la Justícia

El propietari de Método 3, Francisco Marco i els altres tres detectius de l'agència detinguts arran de la denúncia que el PP va presentar pel suposat espionatge a la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, han sortit aquest matí de la comissaria de Barcelona on eren des de dilluns per passar a disposició del jutge de guàrdia, a la Ciutat dela Justícia.

El jutge que investiga Método 3 s'ha centrat, de moment, a analitzar la possible il·legalitat de les escoltes a la presidenta del PPC, encara que ampliarà les seves indagacions si de la resta de gravacions confiscades a l'agència de detectius, en els registres que ha dut a terme la policia, es desprenen indicis de delicte.

Segons han informat fonts judicials, per ordre del jutge instructor la policia ha confiscat a l'agència diverses caixes amb documentació, així com arxius informàtics, la majoria relacionats amb les escoltes a la líder del PP català.

La investigació la duu a terme la Policia Nacional arran de la denúncia presentada davant aquest cos pel PP català, en considerar que la seva presidenta va ser víctima d'espionatge durant un dinar que va mantenir al restaurant La Camarga de Barcelona amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

Una carpeta “PSC-Zaragoza”


D'altra banda, diversos mitjans, com El Mundo i La Vanguardia, asseguren en aquest dijous que entre la nombrosa documentació intervinguda, els investigadors van trobar documentació amb dades del PSC i una carpeta amb el nom de l'exsecretari d'Organització del PSC, José Zaragoza.

Segons la versió d'El Mundo, existeix una factura a nom de José Zaragoza amb la direcció de la seu del PSC en relació al dinar entre la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez. A més, segons l'exdelegat de l'agència a Madrid, Antonio Tamarit, el director de Método 3 té els seus arxius guardats en uns trasters i que la gravació a Sanchez-Camacho i Victòria Álvarez va anar càrrec de la també detinguda Elisenda Villena.

L'actual diputat del PSC al Congrés dels Diputats va negar en un principi la seva vinculació amb l'agència, si bé després va admetre que el partit va contractar quatre cops companyies del mateix holding per fer “escombrats de micròfons” i plans de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona