Política

política

L'alcalde de Campelles, fart del PSC i hi vol trencar

Joan Dordas diu que no li agrada la nova línia política dels socialistes catalans

Representa a Progrés Municipal

L'alcalde de Campelles, Joan Dordas, diu que està fart de la línia política del PSC i que trencarà les relacions que com a independent hi té. Dordas i dos companys més de consistori són independents i ostenten les sigles de Progrés Municipal que computen electoralment pels socialistes. “S'acaba, l a meva relació amb el PSC, s'acaba. No estic gens d'acord amb com fan les coses”, ha sentenciat. I hi afegeix: “Ja em va costar dir sí a presentar-me pel PSC. Ara, els diré que no vull saber res més d'ells”.

Els plantejaments polítics de Joan Dordas estan molt lluny dels que defensen ara els socialistes catalans. L'Ajuntament de Campelles, amb els quatre regidors de Progrés Municipal i un de CiU, està, per exemple, dins de l'Associació de Municipis per la Independència i el plenari ha declarat el poble lliure d'Espanya. Per altra banda, el mateix plenari ha acordat retirar la bandera espanyola de la balconada de la Casa de la Vila per posar-hi l'estelada, al costat de la Senyera i de la bandera del municipi, a més, ha declarat el rei d'Espanya, Joan Carles de Borbó, persona no grata.

Respecte a aquest últim aspecte, l'alcalde de Campelles comenta que ells són contraris a la família reial amb més raó que no pas la majoria de municipis catalans. Explica que les dues filles del rei, al primer estiu de l'actual etapa democràtica, van participar en un campament al poble en el marc d'una activitat organitzada per l'escola on estudiaven.

Joan Dordas recorda l'enrenou que hi va haver durant dues setmanes per temes de seguretat i, més, el dia en què les va venir a buscar la seva mare. “Tenim motius per declarar-los no grats, perquè si van ser aquí una vegada, hi poden estar una altra”, sentencia.

Per totes aquestes declaracions, l'alcalde de Campelles té clar que és objectiu de la fiscalia de l'estat. De fet, afirma que està a l'espera de la denúncia que se li ha formulat per la declaració que el plenari va fer respecte a sentir-se i declarar-se exclòs d'Espanya.

LA XIFRA

3
regidors
té Progrés Municipal a l'Ajuntament de Campelles i la resta, dos més, són de CiU

LA DATA

22.05.11.
És el dia en què
Dordas i els seus dos companys de sigles van accedir al govern municipal de Campelles

CiU des de l'inici de la democràcia

Progrés Municipal té 3 dels 5 regidors que hi ha al consistori de Campelles. Els altres dos són de CiU. L'elecció es fa pel sistema de llistes obertes. Dordas i els seus companys van trencar a les passades eleccions el domini absoluta de Manuel Palau, de CiU, a l'alcaldia d'aquest poble del Ripollès. L'ostentava des de l'etapa democràtica actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
rússia

Putin avisa que les seves forces estratègiques estan preparades pel combat

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona