Política

L'oposició imposa els bous al carrer a Alboraia

La coalició Compromís manté el seu vot en defensa dels drets del veïnat

Les mocions presentades conjuntament per PP, UPPA i Cialbo en favor dels bous als carrers pel centre històric, han estat aprovades en una sessió plenària municipal després d'un anar i vindre de posicions i la interrupció de la sessió i a petició del PP, per tractar de “millorar” la proposta.

Arribat el moment de votar la moció dels bous, el PP va intentar modificar-la i va demanar un recés. UPPA i Cialbo, advertiren que no donarien suport si feien cap modificació i és per això que el PP ha declarat que tornarà a portar la modificació a un nou plenari. Des dels grups que no aprovaven la recuperació dels bous manifesten que en els temps que corren, la crisi existent i amb un atur juvenil al voltant del 50 %, dues mocions sobre bous en un ple, son una frivolitat imperdonable que molts veïns i veïnes no entenen.

No hi ha dubte que la moció dels bous, té implicacions importants que els signants no han volgut valorat. L'aprovació atorga una sèrie de prerrogatives a les penyes taurines, que les situen per damunt d'altres grups organitzadors de diferents manifestacions festives per tal d'aconseguir locals o altres recursos de l'ajuntament i per damunt tot el veïnat a l'hora de decidir un recorregut.

La constitució d'un consell taurí es un fet totalment innecessari en opinió de socialistes i valencianistes, ja que existeix una federació que agrupa i coordina a les penyes. Per a Compromís per Alboraia, un òrgan de participació que agrupe totes les entitats festives i també a les associacions veïnals seria el fòrum adequat per a arribar a un consens i el procés de negociació ja estava iniciat per l'equip de govern.

Compromís per Alboraia no està en contra dels bous, si no de les imposicions i per aquesta raó, caldria que la iniciativa d'estes activitats, sorgís del mateix veïnat on s'han de realitzar com en altres pobles amb més tradició que Alboraia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona