Política

Compromís exigeix un debat sobre polítiques d'ocupació a Xirivella

El portaveu de Compromís ha denunciat la incapacitat del PP i del PSOE per a dotar de contingut real l'últim ple monogràfic sobre polítiques municipals d'ocupació.

Aquest ple naix com a conseqüència d'una petició per part del PSOE local del dia 8 d'octubre demanant un ple extraordinari al voltant de les polítiques d'ocupació. La desocupació és un tema molt sensible en un moment on més de 4000 veïns i veïnes de Xirivella es troben en l'atur que mereix una major seriositat per part de tots els partits polítics.

“Resulta inaudit que el partit governant, PP, i el PSOE, durant quasi un mes no hagen trobat un moment per telefonar-se i acordar un contingut real per al ple”. Aquesta falta de comunicació, segons Ricard Barberà, portaveu de Compromís, és el motiu principal que el ple del divendres es convertira en una “pantomima”. Manca de comunicació a la qual s'ha d'afegir que en tot el que portem de legislatura el PP no haja presentat ninguna de les seues línies d'actuació en l'àmbit d'ocupació.

El fet que el PP no haja sol·licitat la subvenció per renovar la contractació de dos agents de desenvolupament local, que realitzaven tasques de sensibilització i difusió en matèria d'ocupació, formació i desenvolupament ha merescut una crítica molt dura per part de Barberà, qui acusa al PP de carregar-se l'Agència de Desenvolupament Local i buidar-la de contingut.

Per a Barberà la moció presentada pel PSOE té el mèrit d'obrir un debat necessari i aporta idees vàlides com el viver d'empreses o la pròpia mesa d'ocupació que requeriran un treball seriós per part de tota la corporació per materialitzar-lo en els pròxims mesos. Però critica que moltes de les propostes implícites en la moció estiguen poc treballades, siguen de difícil aplicació en aquests moments (alguns dels programes als que feien referència ja no existeixen), i que no hi haja mesures innovadores o distintes de les accions que s'han aplicat en anys anteriors.

Un bon exemple en aquest sentit, són les mesures que ha aplicat Muro, amb alcalde de Compromís, on es promouen empreses que participen en l'anomenada economia del be comú. Ara mateix, oferir avantatges tributaris o personal format a empreses disposades a participar en aquesta economia podria servir perquè es decidiren a instal·lar-se en el polígon de Xirivella.

Per al regidor valencianista que fa la denúncia, l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) hauria de treballar amb altres paràmetres que les subvencions. És absolutament necessari fer un treball de base per identificar clarament la realitat del municipi per poder establir línies coherents d'acció dins del reduït marge de maniobrar que tenen els pobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona