Política

Díaz Alperi rebutja declarar en el TSJ pel ‘cas Brugal'

L'exalcalde d'Alacant està acusat dels delictes d'informació privilegiada facilitada per autoritat, tràfic d'influències i suborn, en relació a les presumptes irregularitats en la tramitació del PGOU

L'exalcalde d'Alacant i diputat a les Corts, Luis Díaz Alperi, s'ha negat a declarar en el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, on estava citat per les presumptes irregularitats comeses en la redacció del pla general d'ordenació urbanística (PGOU), dins la peça separada del cas Brugal.

Alperi s'ha presentat sobre les 9.45 hores d'aquest dilluns en el tribunal valencià –estava citat a les 10 hores– acompanyat del seu advocat, Vicente Grima. Quan hi ha arribat l'esperaven aproximadament una vintena de periodistes, als quals ha assegurat que no volia fer cap tipus de declaració.

En eixir, vora una hora després, l'exalcalde d'Alacant també ha declinat fer declaracions. Tan sols, a la pregunta de si havia declarat, ha contestat: “Evidentment no.”

La declaració d'Alperi es va fixar inicialment per al dia 19 d'octubre, però va haver de ser ajornada davant l'extens interrogatori a què va ser sotmesa la seua successora, l'actual alcaldessa i també diputada, Sonia Castedo, qui el precedia en la citació.

Alperi –igual que Castedo– està acusat dels delictes d'informació privilegiada facilitada per autoritat, tràfic d'influències i suborn, en relació amb les presumptes irregularitats en la tramitació del PGOU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.