Política

Alt Empordà

El Senat rebutja una moció pels danys dels focs de l'estiu

La moció de CiU va ser rebutjada ahir al Senat amb els vots en contra del PP

La comissió de Medi Ambient del Senat va rebutjar ahir una moció de CiU que instava el govern espanyol a aplicar mesures urgents a favor dels damnificats pels incendis de l'Alt Empordà, a la Jonquera i Portbou. La moció va ser presentada per Pere Maluquer (CiU), que va ser l'únic senador català que va donar suport a la moció, ja que l'Entesa no es va personar a la comissió. Maluquer va lamentar “l'actitud de despreocupació del PP –que va tombar la moció amb 16 vots– pel territori i pels seus ciutadans”, i va destacar també que, si bé el PSOE va votar finalment a favor de la moció, “va manifestar en tot moment durant el debat el seu rebuig, perquè la veien massa territorial”.

La iniciativa defensada per Maluquer constava de cinc punts, mitjançant els quals s'instava el govern de l'Estat a destinar ajuts excepcionals als damnificats pels incendis d'aquest estiu passat a l'Alt Empordà. Entre aquestes mesures, es demanava la bonificació de reduccions de l'IBI per a les explotacions agràries i per a les activitats empresarials afectades, situades en les zones damnificades. Un altre punt reclamava la posada en marxa de mesures laborals compensatòries i, en concret, articular una bonificació en el pagament de les quotes a la Seguretat Social de les empreses i treballadors per compte propi afectats, per un període de 12 mesos. Per al sector del turisme, la moció demanava l'adopció d'un programa d'ajuts al sector, gestionat per la Generalitat de Catalunya, que tingués per objecte afavorir una ràpida recuperació de les empreses situades en la zona afectada, així com la imatge turística de l'Alt Empordà i de la Costa Brava en els mitjans de comunicació internacionals. L'últim punt proposava una partida pressupostària extraordinària de 4 milions d'euros, per als pròxims tres anys, per dur a terme treballs de recuperació i restauració forestal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO