Política

ERC ja té tots els noms per triar candidat un cop fets els congressos comarcals

Roger Torrent, David Mascort, Sergi Sabrià, Marta Payeró, Mireia Mata, Pere Bosch i Jordi Orobitg, ben posicionats

ERC vol apostar per la renovació

Dijous vinent ERC només caldrà que posi la mà a la bossa i tregui, o millor dit, ordeni, els noms per saber qui serà el cap de cartell i qui l'acompanyarà a la llista a les eleccions al Parlament. Això si no surt del barret un fitxatge estrella de darrera hora. Els republicans han tancat aquest cap de setmana els seus congressos comarcals i ja tenen noms; de fet, si volen, els tenen tots per poder substituir Carme Capdevila, que va ser candidata el 2010 i que va optar per no tornar-se a presentar i fer un més que discret salt de la política al món laboral.

El cistell ben ple

En tot cas, els noms amb què s'especula i que podrien optar a tenir un lloc destacat a la llista s'han anat confirmant entre els vint-i-set candidats. Els noms més ben posicionats per comarca són: al Baix Empordà, Sergi Sabrià (exalcalde de Palafrugell) i Marta Payeró (alcaldessa de Verges); a l'Alt Empordà, Mireia Mata (Figueres); al Gironès, Roger Torrent (alcalde de Sarrià de Ter) i David Mascort ( alcalde de Vilablareix); al Pla de l'Estany, Pere Bosch, que havia estat tercer a les eleccions al Parlament al 2010 i que va substituir Pere Vigo; a la Selva, Jordi Orobitg (tinent d'alcalde a Lloret de Mar). Altres candidats són, a la Garrotxa, Ferran Puig i Coralí Balés; al Ripollès, Carme Freixa, Nancy Rovira i Sergi Albrich i a la Cerdanya, Isidre Ribera i , Olga Farré. Pel que fa als candidats de la JERC, són: Pau Presas, Ariadna Jou i Susanna Pagès.

ERC diu que el PP sentencia l'N-II

La diputada al Congrés, Teresa Jordà, va qualificar ahir en un comunicat de “vergonyosa” la inversió que preveuen els pressupostos generals de l'Estat per a les comarques gironines. ”Són una mostra més del maltracte i menyspreu del govern del PP cap a les nostres comarques”, destaca Jordà. Per la diputada republicana, el pressupost estatal de 2013 per a la demarcació és d'un 60% menys que el 2012: ”Si restem els 52 milions d'euros del TAV ens trobem amb una inversió de només 60 milions per a tota la resta.” Per la representat d'ERC al Congrés per Girona, un exemple endèmic és l'eterna N-I I. Jordà denuncia que “Madrid no sols obvia, sinó que sentencia en els seus pressupostos una via de comunicació vital per a les nostres comarques. És una promesa incomplerta i una mostra de la manca de compromís i de voluntat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona