Política

Navarro veu bé Juli Fernández de cap de llista

L'executiva gironina del PSC va constituir ahir la comissió de llistes

Es vol prioritzar el projecte als noms

Els socialistes catalans estan immersos en un debat dur i profund per fer les llistes. Al carrer Nicaragua, seu central del socialistes catalans a Barcelona, tot just s'estan movent noms amunt i avall, i la reflexió sobre la resta del territori encara està verda o, si més no, i en aquestes primeres hores, no és encara una prioritat. Amb tot, i segons fonts a la seu del partit, l'opció que els socialistes gironins es decantessin per Juli Fernández seria ben vista pel primer secretari i ara candidat, Pere Navarro. En tot cas, i segons aquests fonts, sigui quin sigui el candidat o la llista, aquesta, com històricament ha passat, serà sempre respectada pel consell nacional.

En aquest marc, els socialistes gironins van constituir ahir la comissió de llistes per escollir els candidats que aspiraran a les eleccions al Parlament. Això té lloc en un dels moments més convulsos que viu el partit i que, a Girona, és especialment delicat davant la manca de lideratge –visible– que ha deixat Joaquim Nadal, que ha optat per reincorporar-se l'any vinent a la UdG. Ara per ara, el candidat més ben posicionat és, lògicament, el primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández. En tot aquest procés, sembla complicat que si Fernández fa el pas algú altre es presenti. Però, si passés això, el mateix Fernández hi ha posat cotó per evitar fractures, ja que no s'ha ofert obertament i ha dit que “està a disposició del partit”.

Període de reflexió

En aquest escenari, tot sembla apuntar, segons fonts del partit a Girona, que Fernández dubta entre el seu compromís amb l'alcaldia de Palafrugell, on governa amb CiU, i la responsabilitat que representaria sortir escollit com a cap de cartell, si el partit decideix confiar en ell. Una altra cosa és que, tot i les pressions del partit, Fernández es decantés per l'alcaldia. Si passés això, alcaldes com Estanis Puig estan ben situats.

Juli Fernández, i el ja presidenciable socialista a la Generalitat, Pere Navarro, tenen molt bona sintonia des que van coincidir el juliol passat a l'escola d'estiu de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), que es va fer a Porqueres, i s'han anat trobant.

LA XIFRA

3
Tres escons el 2010.
Els socialistes van perdre un diputat, en tenien quatre. Ara, a més, les enquestes encara els són més adverses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona