Política

política

Els plenaris de Santa Coloma i Bolvir insten a declarar la independència

ERC i la CUP de Santa Coloma de Farners portaran al ple municipal de dilluns una moció per instar el Parlament de Catalunya a declarar unilateralment la independència. En la consulta popular celebrada el dia 13 de desembre del 2009, Santa Coloma va expressar el sentiment molt majoritari de la seva població a favor de la independència de Catalunya, amb un 96% dels vots a favor. “Aquesta és la força que ens empeny a subscriure la present declaració i també a declarar el municipi de Santa Coloma de Farners territori català lliure i, en espera que el Parlament de Catalunya dicti la legislació legalment aplicable, la legislació i els reglaments d'abast espanyol seran vigents i de manera provisional”, diu la moció. El text recorda que actualment es viu una gravíssima situació social i econòmica que pateixen els veïns i veïnes de Santa Coloma de Farners i, per extensió, els de tot Catalunya com a conseqüència de la seva pertinença a l'Estat Espanyol. “Vivim en un context d'emergència nacional, en què hi ha una taxa de desocupació altíssima, en què ens trobem davant un Estat espanyol en fallida econòmica, en què un 20% de la població viu sota el llindar de la pobresa, en què més del 40% d'empreses del país han tancat o estan a punt de tancar… L'espoli fiscal a què estem sotmesos suposa 16.000 milions d'euros per a Catalunya, la qual cosa significa per a Santa Coloma una mica més de 26 milions d'euros anuals”, exposen ERC i la CUP.

Bolvir

L'Ajuntament de Bolvir debat avui, en el ple que es farà a Santa Cecília, declarar el poble territori català lliure. La moció s'aprovarà perquè la promou Endavant Cerdanya, que té majoria.

Bolvir, doncs, es convertirà en el primer municipi gironí que aprovarà aquesta declaració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera